Home / EKONOMIKA / Fico a Saková vycestovali na oficiálnu návštevu do Južnej Kórey, Slovensko chce výrazne posilniť ekonomickú spoluprácu (video)

Fico a Saková vycestovali na oficiálnu návštevu do Južnej Kórey, Slovensko chce výrazne posilniť ekonomickú spoluprácu (video)

27.9.2024 (SITA.sk) – Slovensko by malo výrazne posilniť ekonomickú spoluprácu s Kórejskou republikou. Aj to by mal byť cieľ oficiálnej návštevy predsedu vlády Roberta Fica a ministerky hospodárstva Denisy Sakovej v tejto ázijskej krajine. Konať sa bude už v najbližších dňoch.

Bezproblémové politické vzťahy

Hoci bude hlavnou témou rokovaní jadrová energetika a plány Slovenska postaviť úplne nový jadrový zdroj, stretnutia sa budú venovať aj ekonomike.

„Južná Kórea je krajina, s ktorou máme bezproblémové politické vzťahy. Je to krajina, ktorá je významným investorom na území Slovenskej republiky,“ vyhlásil premiér.

Memorandum o spolupráci

Počas návštevy by malo byť podpísané memorandum o spolupráci v oblasti nových technológií, vývoja a modernizácií. Aktuálna cesta je podľa Fica potvrdením, že Slovensko robí politiku na všetky štyri svetové strany, že sa neorientuje len na západ a len na krajiny, ktoré sú členmi Európskej únie.

Ako doplnila ministerka Saková, vzájomné dohody by sa mali týkať hlavne prenosu skúseností a inovácií v informačno-komunikačných technológiách, umelej inteligencie a inovácií v oblasti automobilového priemyslu a dopravnej infraštruktúry.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Ekonomická spolupráca, Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Kórejská republika, Ministerka hospodárstva SR, oficiálna návšteva, Premiér Slovenskej republiky, Spolupráca
Zdroj: SITA.sk – Fico a Saková vycestovali na oficiálnu návštevu do Južnej Kórey, Slovensko chce výrazne posilniť ekonomickú spoluprácu (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

SaS navrhuje zníženie DPH na knihy na päť percent, na konsolidáciu by podľa Marcinkovej doplatili najmä deti (video)

Nárast DPH na knihy by podľa podpredsedu SaS Viskupiča výrazne ohrozil aj schopnosť knižníc nakupovať knihy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *