Home / SLOVENSKO / Fico odcestuje na oficiálnu návštevu do Kórejskej republiky, hovoriť chce aj o hospodárskej spolupráci

Fico odcestuje na oficiálnu návštevu do Kórejskej republiky, hovoriť chce aj o hospodárskej spolupráci

26.9.2024 (SITA.sk) – Predseda vlády Robert Fico odcestuje v sobotu 28. septembra vo večerných hodinách na oficiálnu návštevu Kórejskej republiky. Hlavnými zámermi cesty je povýšenie vzťahov medzi Slovenskou republikou a Kórejskou republikou na úroveň strategického partnerstva, ale tiež hospodárska spolupráca vrátane jadrovej energetiky, automobilového priemyslu, robotiky a pokročilých technológií.

Témou návštevy bude aj spolupráca pri rekonštrukcii a povojnovej obnove Ukrajiny.

Robert Fico sa v Soule stretne s kórejským prezidentom Suk-Yeol Yoonom a predsedom vlády Duck-Soo Hanom. Rokovať bude aj s predstaviteľmi spoločnosti Hyundai Mobis a absolvuje okrúhly stôl s členmi Federácie kórejského priemyslu.

Súčasťou slovenskej delegácie bude aj podpredsedníčka vlády a ministerka hospodárstva Denisa Saková a štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Rastislav Chovanec. Predseda vlády SR sa na Slovensko vráti v utorok 1. októbra.

Viac k témam: Ministerka hospodárstva SR, oficiálna návšteva, predseda vlády SR, štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR
Zdroj: SITA.sk – Fico odcestuje na oficiálnu návštevu do Kórejskej republiky, hovoriť chce aj o hospodárskej spolupráci © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Budú menštruačné vložky a tampóny lacnejšie? Holečková a Žitňanská chcú presadiť päťpercentnú DPH (video)

Poslankyne poukazujú na to, že tieto potreby si musí zaobstarať každá žena každý mesiac bez toho, či chce alebo nechce.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *