Home / SLOVENSKO / Plaváková reaguje na konflikt v NR SR, Huliak by sa mal vzdať poslaneckého mandátu a koalíciu žiada o ospravedlnenie  

Plaváková reaguje na konflikt v NR SR, Huliak by sa mal vzdať poslaneckého mandátu a koalíciu žiada o ospravedlnenie  

25.9.2024 (SITA.sk) – Poslankyňa NR SR Lucia Plaváková (PS) reagovala stredajší na konflikt v pléne NR SR s Rudolfom Huliakom (SNS), pri ktorom ju nazval sukou. Konflikt vznikol po tom, ako ju predsedajúci schôdze Andrej Danko (SNS) vykázal z rokovacej sály pre nálepky na počítači.

„To čo sa dnes stalo v NR SR je útok na všetky ženy na Slovensku. Vysielame jasný signál, že násilie a vulgárnosť nebudeme tolerovať,“ uviedla na tlačovej konferencii opozičných strán.

Vyjadrí sa prezident Pellegrini?

Podľa Plavákovej koalícia opakovane útočí na všetky ženy, ktoré s nimi nesúhlasia.

„Dnes ma bezdôvodne vykázali z pléna NR SR len preto, že Andrejovi Dankovi vadí, že patrím medzi LGBTI ľudí a hovorím to otvorene,“ uviedla s tým, že Huliak by sa mal vzdať svojho poslaneckého mandátu.

„Z celej koalície musí zaznieť jasné prepáčte a ozvať by sa mal aj prezident Pellegrini, ktorý o sebe tvrdí, že je prezidentom všetkých ľudí,“ poznamenala.

Ponižovanie žien na Slovensku

Koalícia podľa nej nebojuje proti ponižovaniu žien na Slovensku, naopak toto ponižovanie prehlbuje.

„Predkladáme spoločné vyhlásenie, ktorým parlament musí odsúdiť toto prehlbovanie nenávisti a polarizácie,“ skonštatovala poslankyňa. Zároveň dodala, že v tejto veci využije všetky právne kroky, ktoré sú k dispozícii.

Výzva Žigovi

Podľa Márie Kolíkovej (SaS) je nevyhnutné voči takýmto útokom zasiahnuť a je rovnako nevyhnutné, aby sa v tomto ako ženy spojili.

„Začína to ponižovaným, pokračuje to domácim násilím a znásilňovaním a neskôr spoločnosť začne takéto násilie voči ženám tolerovať,“ uviedla Kolíková.

Zároveň adresovala výzvu podpredsedovi parlamentu Petrovi Žigovi, aby ukázal, na koho strane stojí a ako sa k tomuto problému postaví. K výzve sa pripojilo aj hnutie Slovensko a strana KDH.

Plaváková reaguje na konflikt v NR SR, podľa nej by sa mal Huliak vzdať poslaneckého mandátu a koalíciu žiada o ospravedlnenie

Viac k témam: Opozícia, Vulgarizmy
Zdroj: SITA.sk – Plaváková reaguje na konflikt v NR SR, Huliak by sa mal vzdať poslaneckého mandátu a koalíciu žiada o ospravedlnenie   © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Danko vykázal Plavákovú z rokovania parlamentu pre nálepky na notebooku, Huliak nazval poslankyňu „sukou“

Danko tiež kritizuje Hlas-SD za porušenie koaličnej dohody pri hlasovaní s opozíciou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *