Home / SVET / Rusko plánuje útoky na tri ukrajinské jadrové elektrárne, Kyjev získal dôkazy o Putinových plánoch

Rusko plánuje útoky na tri ukrajinské jadrové elektrárne, Kyjev získal dôkazy o Putinových plánoch

25.9.2024 (SITA.sk) – Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj vyhlásil, že Rusko pripravuje útoky na tri ukrajinské jadrové elektrárne. Uviedol to v utorok na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN v New Yorku.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Informuje o tom spravodajský web Kyiv Independent. Ukrajinský prezident neuviedol, ktoré konkrétne elektrárne sú ohrozené, avšak povedal, že Kyjev má dôkazy o ruských plánoch.

Na ukrajinskom území sú v prevádzke tri jadrové elektrárne, a to Rivnenská a Chmeľnycká jadrová elektráreň na západe krajiny a Juhoukrajinská jadrová elektráreň. Bezpečnosť týchto zariadení je pravidelne ohrozovaná ruskými útokmi, ktoré im prerušujú napájanie.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2024 (fotografie)

Zelenskyj počas zasadnutia Bezpečnostnej rady OSN tiež poznamenal, že Rusko používa čínske satelity na fotografovanie ukrajinských jadrových zariadení pre možné budúce útoky. Ukrajinské špeciálne služby o hrozbe informovali partnerov Ukrajiny a Medzinárodnú agentúru pre atómovú energiu (MAAE).

Viac k témam: Jadrová elektráreň, jadrová hrozba, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident, vojukrajinské jadrové elektrárne
Zdroj: SITA.sk – Rusko plánuje útoky na tri ukrajinské jadrové elektrárne, Kyjev získal dôkazy o Putinových plánoch © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prezident Zelenskyj vyzýva na globálnu „akciu“ s cieľom prinútiť Rusko k mieru

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nedávno odmietol myšlienku mierových rozhovorov s Moskvou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *