Home / SLOVENSKO / Krajská prokuratúra Trenčín obžalovala dvojicu pre neoprávnené čerpanie európskych peňazí

Krajská prokuratúra Trenčín obžalovala dvojicu pre neoprávnené čerpanie európskych peňazí

25.9.2024 (SITA.sk) – Prokurátor Krajskej prokuratúry Trenčín podal na Špecializovaný trestný súd obžalobu na Igora P. a Pavla S. pre zločin poškodzovania finančných záujmov európskych spoločenstiev v súbehu so zločinom subvenčného podvodu.

Finančný príspevok vo výške 230-tisív eur

Ako informoval prokurátor Vlastimil Krokvička, podľa orgánov činných v trestnom konaní Igor P. uzatvoril v roku 2013 za spoločnosť sídliacu v Trenčíne ako prijímateľ zmluvu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku s Ministerstvom hospodárstva SR v zastúpení Slovenskou inovačnou a energetickou agentúrou.

Predmetom zmluvy bolo poskytnutie nenávratného finančného príspevku vo výške viac ako 230-tisíc eur na realizáciu aktivít projektu na inováciu linky na výrobu foriem na výrobu sklenených obalov.

Projekt bol financovaný prostriedkami z Európskeho fondu regionálneho rozvoja vo výške viac ako 198-tisíc eur a prostriedkami štátneho rozpočtu vo výške takmer 35-tisíc eur.

Obžalovaná dvojica

Finančné prostriedky bol prijímateľ povinný použiť v súlade s podmienkami stanovenými v zmluve tak, aby bol dosiahnutý účel a ciele projektu.

„Obvinený Igor P. za pomoci obvineného Pavla S. predložením dokladov o dodaní jednotlivých častí linky, ktoré nebolo realizované a bolo iba fiktívne, sa snažil zakryť skutočný vek, stav a dovtedajšie už dlhšie trvajúce umiestnenie a používanie predmetných prístrojov, čím vylákal od Ministerstva hospodárstva SR nenávratný finančný príspevok a spôsobil tak škodu v celkovej výške 233 060 eur, a tým mu boli neoprávnene vyplatené finančné prostriedky pochádzajúce z Európskeho fondu regionálneho rozvoja vo výške viac ako 198-tisíc eur a zo štátneho rozpočtu vo výške takmer 35-tisíc eur,“ uviedol prokurátor.

Doplnil, že hlavné pojednávanie v tejto veci sa má začať na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu v pondelok 30. septembra.

Viac k témam: Finančné prostriedky, Obžaloba, Súdy, Zneužitie
Zdroj: SITA.sk – Krajská prokuratúra Trenčín obžalovala dvojicu pre neoprávnené čerpanie európskych peňazí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Žilinka upozorňuje na ďalší útok na prokurátora, na pracovisko dostal list plný vyhrážok

Žilinka zdôraznil, že akékoľvek formy vyhrážania sa či zastrašovania prokurátorov považuje za absolútne neprípustné.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *