Home / SLOVENSKO / Zdravomer – apka, ktorá vám zmeria krvný tlak

Zdravomer – apka, ktorá vám zmeria krvný tlak

25.9.2024 (SITA.sk) – Union prináša aplikáciu na bezkontaktné meranie zdravotných parametrov v mobile.

Srdcovocievne ochorenia sú stále hlavnou príčinou úmrtí a hospitalizácií na Slovensku aj vo svete. Podľa štatistík Národného centra zdravotníckych informácií pribúda počet ľudí s vysokým krvným tlakom. Na vysoký krvný tlak iba lieky často nestačia, je potrebná aj zásadná zmena životného štýlu. Klasické meranie krvného tlaku je však pre veľa ľudí nepohodlné a zdĺhavé. Vedeli ste však, že krvný tlak si odteraz môžete zmerať aj prostredníctvom vášho smartfónu?

Aplikácia Zdravomer je totiž jedinečný digitálny nástroj na pravidelné bezkontaktné meranie zdravotných ukazovateľov ako sú krvný tlak, tep srdca, variabilita srdcovej frekvencie, index telesnej hmotnosti, dýchanie, srdcová záťaž, riziko kardiovaskulárnych ochorení, ale aj index duševného stresu. Zdravomer využíva technológiu umelej inteligencie vyvinutú spoločnosťou Nuralogix.ai a je integrovaná do mobilnej aplikácie Union zdravotnej poisťovne, poistenci a poistenky ju majú k dispozícii zadarmo. Vývoj tejto aplikácie bol overovaný v odborných štúdiách, ich výsledky boli publikované vo viacerých vedeckých periodikách.

Ako funguje aplikácia Zdravomer?

Prostredníctvom tzv. transdermálneho optického zobrazovania (cez pokožku tváre) dokáže táto aplikácia v priebehu 30 sekúnd veľmi presne odmerať jednotlivé parametre. Svetlo rôznych vlnových dĺžok sa odráža od jednotlivých podkožných vrstiev a technológia digitálneho nástroja Zdravomer dokáže zaznamenať aj nebadateľnú zmenu v prietoku krvi. Namerané hodnoty sú zašifrované, bezpečne uložené a aplikácia vám ich odošle v zaheslovanom PDF súbore na váš e-mail.

Zdravomer je užitočný nástroj pomáhajúci včas identifikovať riziká srdcovocievnych ochorení. Zvyšuje povedomie o potrebe preventívnej starostlivosti o zdravie, ale pomáha aj odhaliť začínajúce problémy skôr, ako sa prejavia vážnymi zdravotnými komplikáciami. Nenahrádza však lekársky klinický úsudok a lekársku diagnostiku. Môže byť praktickým pomocníkom pri identifikovaní zmien vo vašom zdravotnom stave.

Zdravomer je dostupný všetkým poistencom a poistenkám Union zdravotnej poisťovne zadarmo v mobilnej aplikácii. Ak chcete využívať túto technológiu a ďalšie benefity Union zdravotnej poisťovne, čas prepoistiť sa máte už iba niekoľko dní, do konca septembra.

Informačný servis

Viac k témam: Aplikácia, Krvný tlak, PR, Zdravomer
Zdroj: SITA.sk – Zdravomer – apka, ktorá vám zmeria krvný tlak © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Polnočná záhrada

Dizajn štúdio ÚĽUV ponúka priestor začínajúcim i renomovaným dizajnérom, remeselníkom či výtvarníkom tvoriacim v rôznych oblastiach autorského dizajnu, ktorí sa vo svojej tvorbe inšpirujú tradičnými vzormi, materiálmi alebo technikami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *