Home / SVET / Český minister zahraničia Lipavský zdôraznil svoju podporu Zelenského plánu víťazstva, rozhovory „o nás bez nás“ označil za cestu do pekla

Český minister zahraničia Lipavský zdôraznil svoju podporu Zelenského plánu víťazstva, rozhovory „o nás bez nás“ označil za cestu do pekla

25.9.2024 (SITA.sk) – Český minister zahraničných vecí Jan Lipavský na rozdiel od českého prezidenta Petra Pavla, ktorý povedal, že Rusko by si po vojne mohlo ponechať dočasnú kontrolu nad niektorými ukrajinskými územiami, zdôraznil svoju podporu Zelenského plánu víťazstva.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Uviedol to na mikroblogovacej sieti X, informuje spravodajský web Ukrajinská pravda. Šéf českej diplomacie konštatoval, že jediný mierový plán, ktorý je dôveryhodný, je plán víťazstva prezidenta Ukrajiny.

„Kto iný ako my by mal vedieť, že mierové rozhovory „o nás bez nás“ sú cestou do pekla. Zdôraznil som to na zasadnutí Rady EÚ pre zahraničné veci,“ napísal Lipavský na sieti X.

Český prezident Petr Pavel nedávno uviedol, že nádej, že vojna sa skončí jasným úspechom Ukrajiny v priebehu niekoľkých týždňov alebo mesiacov, môže byť veľmi nebezpečná pre všetkých. Dodal, že by sa táto otázka mala posudzovať s prihliadnutím na to, čo je reálne možné, píše Ukrajinská pravda.

Jediným věrohodným mírovým plánem je plán prezidenta Zelenského.

Kdo jiný než my by měl vědět, že mírová jednání „o nás bez nás“ jsou cestou do pekel. To jsem zdůraznil na zasedání Rady EU pro zahraniční věci v New Yorku. pic.twitter.com/kTau68DkOp— Jan Lipavský (@JanLipavsky) September 24, 2024

Viac k témam: český minister zahraničia, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Český minister zahraničia Lipavský zdôraznil svoju podporu Zelenského plánu víťazstva, rozhovory „o nás bez nás“ označil za cestu do pekla © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ruský útok na ukrajinský Charkov zabil najmenej troch civilistov a desiatky zranil, ľudia uviazli pod troskami budov

Rusko bombardovalo mesto riadenými leteckými bombami, ktoré sa zamerali na husto obývané oblasti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *