Home / SLOVENSKO / Smrteľná nehoda pri Košiciach. Malý chlapec na bicykli neprežil zrážku s autom (foto)

Smrteľná nehoda pri Košiciach. Malý chlapec na bicykli neprežil zrážku s autom (foto)

24.9.2024 (SITA.sk) – V obci Nováčany (okres Košice-okolie) vyhasol pri dopravnej nehode život malého cyklistu. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová, nehoda sa stala v pondelok 23. septembra po 16:00. Vodička viedla po miestnej komunikácii automobil značky Kia, a to v smere od obce Rudník.

Chlapca oživovali desiatky minút

„Z doposiaľ nezistených príčin však na križovatke cesty III/3363 s miestnou komunikáciou, nachádzajúcou sa pri obecnom úrade, došlo k zrážke prednej časti vozidla a maloletého cyklistu, ktorý, pravdepodobne, pri prejazde križovatky nerešpektoval pokyn vyplývajúci z dopravnej značky „daj prednosť v jazde“,“ uviedla Ivanová.

Chlapec po zrážke spadol na chodník povedľa cesty. Privolaní záchranári a tiež posádka leteckých záchranárov, ktorí na miesto prileteli, maloletého oživovali desiatky minút. Napriek ich úsiliu chlapec krátko pred 18:00 zraneniam na mieste podľahol.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Polícia začala trestné stíhanie

„Vodička osobného motorového vozidla bola na mieste podrobená dychovej skúške, jej výsledok prítomnosť alkoholu v jej dychu nepotvrdil, a na zistenie prítomnosti prípadných iných návykových látok jej bol v nemocnici odobratý biologický materiál,“ informovala krajská policajná hovorkyňa.

Polícia začala v súvislosti s nehodou trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia, jej presné príčiny, aj miera zavinenia jednotlivých účastníkov, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Viac k témam: Cyklista, Dopravná nehoda, Tragická dopravná nehoda
Zdroj: SITA.sk – Smrteľná nehoda pri Košiciach. Malý chlapec na bicykli neprežil zrážku s autom (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poslanci parlamentu by mohli navrhnúť racionalizáciu počtu mestských častí Košíc

Ak by boli úspešní, metropole východu by mohlo ostať šesť mestských častí, namiesto súčasných 22.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *