Home / SLOVENSKO / Prokurátorka podala obžalobu na Antona G. pre rozširovanie a prechovávanie extrémistických materiálov

Prokurátorka podala obžalobu na Antona G. pre rozširovanie a prechovávanie extrémistických materiálov

23.9.2024 (SITA.sk) – Prokurátorka Krajskej prokuratúry Trenčín podala na Špecializovaný trestný súd v Pezinku obžalobu na Antona G. pre pokračovací zločin rozširovania extrémistického materiálu.

Ako ďalej informoval hovorca trenčianskej krajskej prokuratúry Marián Sipavý, dotyčný dlhší čas verejne rozširoval extrémistický materiál a verejne, najmä použitím hesiel, prejavoval sympatie k skupine, hnutiu alebo ideológii, ktorá smeruje a v minulosti smerovala k potlačeniu základných práv a slobôd osôb, a ktorá hlása rasovú, etnickú národnostnú a náboženskú nenávisť. Obžalovaný tiež prechovával extrémistický materiál.

„Vykonaným vyšetrovaním bolo zistené, že obžalovaný v rokoch 2021 až 2022 postupne zverejňoval na svojej osobnej, verejne prístupnej internetovej stránke Facebook texty, vlastné príspevky, heslá, pozdravy a obrázky, ktoré v zmysle Trestného zákona z hľadiska ich charakteru spĺňajú kritériá označenia extrémistického materiálu,“ uviedol Sipavý.

Anton G. bol podľa medializovaných informácii už v minulosti odsúdený. V máji 2018 totiž vykríkol v budove Najvyššieho súdu SR pozdrav „Na stráž!“.

Viac k témam: Extrémizmus, Obžaloba, Prokuratúra
Zdroj: SITA.sk – Prokurátorka podala obžalobu na Antona G. pre rozširovanie a prechovávanie extrémistických materiálov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Lidl prináša na pulty limitovanú novinku od slovenského lovebrandu

Tak ako Lidl oslavuje svoje 20. narodeniny, Fusakle majú tiež dôvod na radosť – tento rok oslavujú 9 rokov na trhu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *