Home / SLOVENSKO / Devínska cesta v Bratislave je otvorená len pre obyvateľov, práce naďalej komplikujú povodňoví turisti

Devínska cesta v Bratislave je otvorená len pre obyvateľov, práce naďalej komplikujú povodňoví turisti

19.9.2024 (SITA.sk) – Devínska cesta v Bratislave je už po záplavách prístupná osobným automobilom. Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba informoval o aktuálnej situácii v regióne po štvrtkovom zasadnutí krízového štábu.

„Situáciu naďalej komplikujú povodňoví turisti, takže policajné hliadky na mieste kontrolujú oprávnenosť vstupu do obce – je len pre obyvateľov a vlastníkov nehnuteľností,“ poznamenal.

Devín aj Devínsku Novú Ves čaká veľa práce

Morava aj Dunaj podľa jeho slov ustupujú a situácia na Záhorí sa stabilizuje. Pitnú vodu v Plaveckom Podhradí naďalej zabezpečuje Bratislavská vodárenská spoločnosť.

„Devín aj Devínsku Novú Ves čaká veľa práce – odstraňovanie bariér, popadaných stromov, sanácia škôd, na Devíne popadali aj skaly z brala,“ priblížil Droba a požiadal obyvateľov o trpezlivosť a plnenie pokynov hasičov, vojakov a polície.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Priesaky povodňových zábran v Devíne (fotografie)

Situácia sa zlepšuje aj v DSS v Stupave

Pri Divadle Aréna na Tyršovom nábreží naďalej zostávajú zábrany z dôvodu ochrany. Uzatvorené zostávajú parky v Stupave aj Malinove. Situácia sa zlepšuje aj v DSS Kaštieľ v Stupave.

„Klienti boli po celý čas v suchu, teple a mali teplú stravu,“ poznamenal Droba. Obyvateľov zároveň požiadal, aby nevstupovali na cyklomosty Slobody ani VysoMarch.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Intenzívny dážď a povodne v Stupave (fotografie)

„O ich otvorení vás budeme informovať. Najskôr musíme počkať, kým opadne voda a následne skontrolovať technický stav a statiku,“ doplnil.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Intenzívny dážď a povodne v Bratislave (fotografie)

Viac k témam: Devínska cesta, Povodne a záplavy v SR, povodňová situácia, Predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), rieka Dunaj, rieka Morava
Zdroj: SITA.sk – Devínska cesta v Bratislave je otvorená len pre obyvateľov, práce naďalej komplikujú povodňoví turisti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Jednorodičovstvo je výsledkom pretláčania liberálnych hodnôt, poslanec Smeru sa za svoje výroky ospravedlnil

Podľa poslanca Hazuchu si jednorodičia zvolili tento spôsob života sami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *