Home / EKONOMIKA / Rašiho ministerstvo splnilo všetky míľniky k piatej platbe z Plánu obnovy, vláda informáciu vzala na vedomie

Rašiho ministerstvo splnilo všetky míľniky k piatej platbe z Plánu obnovy, vláda informáciu vzala na vedomie

18.9.2024 (SITA.sk) – Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR má splnené všetky míľniky k piatej platbe z Plánu obnovy a odolnosti SR. Informáciu o ich plnení predložil v stredu na rokovanie vlády minister investícií Richard Raši a kabinet ju zobral na vedomie.

Medzi tromi splnenými míľnikmi sú Plán prioritných životných situácií, Centrálna platforma obstarávania na nákup a využívanie zdrojov IT a Prechod od využívania uhlia v regióne Hornej Nitry.

Cieľom Plánu prioritných životných situácií je umožniť občanom a podnikateľom, aby rýchlo a jednoducho administratívne vyriešili takéto životné situácie na jednom mieste. Investičný plán obsahuje 16 prioritných životných situácií, opis súčasného a budúceho stavu procesov a zoznam investičných akcií, ktoré bude nutné zrealizovať na úradoch a v informačných systémoch, uviedol minister investícií Raši.

V rámci ďalšieho míľnika sa zaviedla centrálna platforma obstarávania na nákup a využívanie IT zdrojov. Tieto zdroje sa následne sprístupnia na rozvoj informačných systémov vo verejnej správe s cieľom skrátiť čas a znížiť náklady na takýto rozvoj.

Za splnenie míľnika Prechod od využívania uhlia v regióne Hornej Nitry zodpovedalo MIRRI SR v spolupráci s Ministerstvom hospodárstva SR a Ministerstvom životného prostredia SR. Daný míľnik bol splnený v termíne, keďže Elektráreň Nováky na konci vlaňajška ukončila výrobu elektriny.

Viac k témam: míľniky, Minister investícií regionálneho rozvoja a informatizácie SR, Plán obnovy a odolnosti SR
Zdroj: SITA.sk – Rašiho ministerstvo splnilo všetky míľniky k piatej platbe z Plánu obnovy, vláda informáciu vzala na vedomie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovenskí exportéri vítajú pridelenie portfólia obchodu a hospodárskej bezpečnosti Marošovi Šefčovičovi

Európska únia sa podľa exportérov nachádza v komplikovanom globálnom prostredí, pričom stráca svoju ekonomickú konkurencieschopnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *