Home / SVET / Zmrazenie vojny, prímerie ani odovzdanie územia Rusku nie je pre Ukrajinu riešením, víťazný plán je jasný

Zmrazenie vojny, prímerie ani odovzdanie územia Rusku nie je pre Ukrajinu riešením, víťazný plán je jasný

17.9.2024 (SITA.sk) – Zmrazenie vojny, vyhlásenie prímeria či odovzdanie územia Rusku nie je súčasťou ukrajinskej stratégie na zastavenie vojny.

Ako referuje web Ukrajinská pravda, vo vysielaní televízie Current Time to povedal poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak.

Ako sa dá poraziť Rusko

„Prezident (Volodymyr Zelenskyj) opakovane vyhlásil, že zmrazenie konfliktu nebude mať za následok koniec vojny, ale namiesto toho umožní Rusku nahromadiť dodatočné zdroje a pokračovať v tretej etape civilných masakrov na Ukrajine. Prirodzene, neexistujú ani žiadne plány, ktoré by znamenali odovzdanie území alebo zmrazenie vojny,“ vyhlásil Podoľak.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Zdôraznil, že Kyjev má len jedno oficiálne stanovisko – vojna by sa mala skončiť porážkou Ruska.

„Porážku Ruskej federácie je možné dosiahnuť špecifickým množstvom zbraní. To znamená v širšom zmysle vojenským, diplomatickým, ekonomickým a politickým tlakom. Operácia Kursk navyše dokazuje, že je skutočne možné konať efektívne, najmä na ruskej pôde, prinášať a eskalovať tam vojnu,“ skonštatoval Podoľak.

Tlak na Putinovo prostredie

Operácia Kursk sa podľa neho objavuje vo víťaznom pláne Volodymyra Zelenského.

„To po prvé výrazne ovplyvní sociálne nálady, ktoré existujú v Rusku. Po druhé, vyvinie to výrazný tlak na Putinovo prostredie a povedie to ku koncu tejto vojny,“ povedal Podoľak.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Zmrazenie vojny, prímerie ani odovzdanie územia Rusku nie je pre Ukrajinu riešením, víťazný plán je jasný © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajinci spomalili postup v Kurskej oblasti, túto taktiku vraj zvolili zámerne

Ukrajinské jednotky v Kurskej oblasti zastavili z dôvodu potreby doplnenia zásob a tiež preto, aby sa ubezpečili, že ich logistické trasy nie sú príliš natiahnuté.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *