Home / SLOVENSKO / ZMOS plánuje zriadiť transparentný účet na pomoc obciam postihnutým povodňami

ZMOS plánuje zriadiť transparentný účet na pomoc obciam postihnutým povodňami

16.9.2024 (SITA.sk) – Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) so znepokojením sleduje aktuálnu povodňovú situáciu, ktorá zasiahla viaceré obce v Bratislavskom, Trenčianskom, Trnavskom a Žilinskom kraji.

Povodne spôsobujú vážne materiálne škody a predstavujú výraznú záťaž pre miestne samosprávy, obyvateľov a infraštruktúru postihnutých oblastí.

Zriadenie transparentného účtu

Predseda ZMOS predloží na utorkové online rokovanie Rady ZMOS návrh na zriadenie transparentného účtu, ktorý bude slúžiť na pomoc obciam a mestám zasiahnutým súčasnými povodňami.

Tento účet bude zriadený v priebehu nasledujúcich dní a následne zverejnený na oficiálnej webovej stránke a komunikačných kanáloch ZMOS,“ uviedol Jozef Božik, predseda ZMOS.

Prejav vzájomnej solidarity

Transparentný účet bude určený najmä pre mestá a obce ako prejav vzájomnej solidarity. Božik spresnil, že získané finančné prostriedky budú použité na podporu obcí a ich obyvateľov v oblastiach postihnutých povodňami.

O rozdelení získaných finančných zdrojov budú rozhodovať regionálne združenia ZMOS v postihnutých regiónoch a okresoch, čím sa zabezpečí ich cielené a spravodlivé využitie.

Pomoc postihnutým obciam

Chcem vyjadriť plnú podporu mojim kolegom v samosprávach, ktorí sú v plnej pohotovosti a promptne reagujú na aktuálnu situáciu. Spoločnými silami musíme zabezpečiť, aby sme pomohli čo najviac postihnutým obciam a ich obyvateľom,“ dodal predseda ZMOS.

Združenie bude o ďalších krokoch informovať prostredníctvom svojich komunikačných kanálov a ďakuje všetkým, ktorí sa do tejto aktivity zapoja.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Dážď a povodne na Slovensku (fotografie)

Viac k témam: Povodne, predseda Združenia miest a obcí Slovenska, Transparentný účet
Zdroj: SITA.sk – ZMOS plánuje zriadiť transparentný účet na pomoc obciam postihnutým povodňami © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prekoná Fico Mečiara? Pre konsolidačné opatrenia to nebude mať jeho vláda jednoduché

Politológ Tomáš Koziak upozorňuje aj na komunikačnú nešikovnosť opozície.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *