Home / SLOVENSKO / Extrémne počasie poškodilo aj Bratislavský hrad, zrútila sa časť oporného múru

Extrémne počasie poškodilo aj Bratislavský hrad, zrútila sa časť oporného múru

16.9.2024 (SITA.sk) – Areál Bratislavského hradu bude v pondelok zatvorený. Návštevníkov na to upozornila Kancelária Národnej rady SR s tým, že dôvodom sú aktuálne poveternostné podmienky.

Portál STVR spravy.rtvs.sk v nedeľu 15. septembra informoval, že sa v areáli Bratislavského hradu zrútil oporný múr. Hrad bol v tom čase uzavretý. Informáciu pre verejnoprávne médium potvrdila aj Kancelária NR SR a spresnila, že ide o časť múru v blízkosti vnútroareálovej komunikácie smerom od Leopoldovej brány.

Žiadne iné škody ani ohrozenie zdravia nenastali. Areál hradu bol v čase zrútenia uzavretý a dotknutá časť zostane verejnosti neprístupná aj v nasledujúcich dňoch,“ informovala kancelária.

Zamestnanci parlamentu aj odborníci situáciu monitorujú, a po ustálení odborného názoru začne Kancelária NR SR s opravami poškodenej časti múru. Ako portál pripomenul, ešte v roku 2022 na problém s hradným kopcom upozorňoval vtedajší predseda parlamentu Boris Kollár. Ten tvrdil, že naň majú vplyv stavebné práce pod ním.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Dážď a povodne na Slovensku (fotografie)

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Bratislavský hrad, Extrémne počasie, Kancelária Národnej rady Slovenskej republiky, Silný dážď, Silný vietor
Zdroj: SITA.sk – Extrémne počasie poškodilo aj Bratislavský hrad, zrútila sa časť oporného múru © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prekoná Fico Mečiara? Pre konsolidačné opatrenia to nebude mať jeho vláda jednoduché

Politológ Tomáš Koziak upozorňuje aj na komunikačnú nešikovnosť opozície.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *