Home / SLOVENSKO / Výška hladiny Dunaja v Bratislave presiahla 900 centimetrov, zatopené je nábrežie aj promenáda (video+foto)

Výška hladiny Dunaja v Bratislave presiahla 900 centimetrov, zatopené je nábrežie aj promenáda (video+foto)

16.9.2024 (SITA.sk) – Výška hladiny Dunaja v Bratislave presiahla 900 centimetrov. Zatopené je Tyršovo nábrežie, promenáda pri Eurovea aj Fajnorovo nábrežie. Informuje o tom Bratislavský samosprávny kraj na sociálnej sieti a žiada obyvateľov, aby rešpektovali zákaz vstupu do postihnutých lokalít.

„Protipovodňové zábrany sú na Rázusovom a Fajnorovom nábreží postavené, hladina Dunaja stále stúpa,“ dodáva starosta Starého Mesta Matej Vagač.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Dážď a povodne na Slovensku (fotografie)

Podľa starostu sú v centre mesta tisícky vyvrátených stromov, koreňové sústavy sú podmyté a mnohé z nich ešte môžu padnúť. Komunálne podniky mesta a mestskej časti pracujú na odstraňovaní následkov počasia. Obyvateľov vyzývajú, aby sa vyhýbali pobytu pod stromami.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2017/05/lodenica-pri-dunaji.mp4

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2017/05/hladina-dunaja.mp4

Viac k témam: Bratislavský samosprávny kraj (BSK), Dunaj, Extrémne počasie, nepriaznivé počasie, Počasie, Povodne, Povodne a záplavy v SR, Povodne v Bratislave, starosta Starého Mesta, Tyršovo nábrežie, Výška hladiny Dunaja
Zdroj: SITA.sk – Výška hladiny Dunaja v Bratislave presiahla 900 centimetrov, zatopené je nábrežie aj promenáda (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prekoná Fico Mečiara? Pre konsolidačné opatrenia to nebude mať jeho vláda jednoduché

Politológ Tomáš Koziak upozorňuje aj na komunikačnú nešikovnosť opozície.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *