Home / SVET / Britská princezná Catherine ukončila chemoterapiu, postupne sa vráti k niektorým verejným povinnostiam

Britská princezná Catherine ukončila chemoterapiu, postupne sa vráti k niektorým verejným povinnostiam

9.9.2024 (SITA.sk) – Britská princezná Catherine dokončila chemoterapiu a v nasledujúcich mesiacoch sa vráti k niektorým verejným povinnostiam. Štyridsaťdvaročná princezná z Walesu v marci oznámila, že podstupuje liečbu bližšie nešpecifikovaného druhu rakoviny.

Catherine v pondelkovom vyhlásení, ktoré urobila vo videu, uviedla, že tento rok bol pre jej rodinu ťažký, ale poskytol jej pohľad na život a vďačnosť za jednoduché, ale dôležité veci, ako napríklad „milovať a byť milovaný“.

„Cesta s rakovinou je zložitá, desivá a nepredvídateľná pre každého, najmä pre vašich najbližších. S pokorou vás tiež postaví tvárou v tvár vlastnej zraniteľnosti spôsobom, o ktorom ste nikdy predtým neuvažovali, a s tým súvisí nový pohľad na všetko,“ vyjadrila sa princezná.

Tiež sa poďakovala priaznivcom za ich láskavosť a súcit a tým, ktorí bojujú s rakovinou, odkázala, že im naďalej stojí po boku.

Očakáva sa, že manželka princa Williama bude mať do konca roka program s menším počtom záväzkov. Naposledy sa ukázala na verejnosti v júli počas finálového mužského turnaja na Wimbledone.

Viac k témam: Britská kráľovská rodina
Zdroj: SITA.sk – Britská princezná Catherine ukončila chemoterapiu, postupne sa vráti k niektorým verejným povinnostiam © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Európska únia požičia Ukrajine desiatky miliárd eur, podľa von der Leyenovej je potrebná ďalšia podpora

Zelenskyj povedal, že jeho prioritami je prestavba ukrajinskej energetickej siete, výstavba ďalších protileteckých krytov, zlepšenie situácie školstva a nákup väčšieho množstva zbraní a munície.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *