Home / SLOVENSKO / Podnikateľka odsúdená v kauze Mýtnik pôvodne priznala vinu, teraz ju však popiera

Podnikateľka odsúdená v kauze Mýtnik pôvodne priznala vinu, teraz ju však popiera

9.9.2024 (SITA.sk) – Konateľka spoločnosti Allexis Jana Rovčaninová, ktorá bola právoplatne odsúdená v rámci dohody o vine a treste v kauze známej ako Mýtnik, v súčasnosti napáda uzavretú dohodu a tvrdí, že je nevinná. Informoval o tom advokát Michal Mandzák, ktorý v kauze Mýtnik zastupuje obžalovaného podnikateľa Jozefa Brhela aj jeho syna Jozefa.

Dohodu uzavrela len preto, lebo jej prokurátor (Ondrej) Repa povedal, že chce počuť na súde 10-krát áno (odpovede na otázky sudcu v rámci schvaľovania dohody o vine a treste, pozn. SITA), inak ju zavrie a bude to horšie,“ povedal Mandzák.

Svedok v kauze Mýtnik

Ako ďalej uviedol, aj svedok v kauze Mýtnik, bývalý šéf finančnej správy František Imrecze pred vyšetrovateľom Úradu inšpekčnej služby vypovedá, že nespáchal v danom konaní žiaden trestný čin, a že projekty dodávané finančnej správe neboli predražené, ale naopak, zarobili štátu 1,6 miliardy eur.

Rovnako tvrdí, že nedopustil machinácie pri verejnej súťaži a dražbe. Aj napriek tomu z neho prokurátor Repa urobil kajúcnika a poskytuje mu výhody,“ skonštatoval Mandzák.

Podozrenie z krivej výpovede

Advokát tiež informoval, že na Imreczeho podali trestné oznámenie pre podozrenie z krivej výpovede. Dôvodom podľa Mandzáka je, že zamlčal svoj kontakt s vyšetrovateľkou kauzy Mýtnik Monikou Barčákovou, keď tento rok 14. júna vypovedal na Úrade inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR k takzvaným technickým spisom.

Advokát pripomenul, že v tejto kauze, v rámci ktorej sú obvinení policajti Ján Čurilla a Pavol Ďurka, prokurátor Michal Šúrek a bývalý šéf Národnej kriminálnej agentúry Ľubomír Daňko, má Jozef Brhel postavenie poškodeného.

Podľa Uznesenia vyšetrovateľa o vznesení obvinenia Pavlovi Ďurkovi a spol. malo dôjsť k závažnej manipulácii trestného konania v kauze Mýtnik a k porušeniu práva na obhajobu poškodeného Jozefa Brhela,“ zdôraznil Mandzák.

Zastavenie kauzy

Doplnil, že zo spomenutých dôvodov budú žiadať aby senát Špecializovaného trestného súdu vedený Jánom Hrubalom konanie v kauze Mýtnik zastavil.

Hlavné pojednávanie v kauze Mýtnik bude na banskobystrickom pracovisku Špecializovaného trestného súdu pokračovať v utorok 10. septembra.

Viac k témam: advokát, Kauza Mýtnik, Súdy
Zdroj: SITA.sk – Podnikateľka odsúdená v kauze Mýtnik pôvodne priznala vinu, teraz ju však popiera © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

V Bratislave otvorili nové centrum pre rozvoj digitálnych zručností, bude ponúkať aj bezplatné kurzy (foto)

Ide o prvé vzdelávacie centrum svojho druhu na Slovensku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *