Home / SVET / Ukrajinu možno pozvú do NATO ešte pred budúcoročným samitom, myslí si Kuleba

Ukrajinu možno pozvú do NATO ešte pred budúcoročným samitom, myslí si Kuleba

4.9.2024 (SITA.sk) – Ukrajina by mohla byť pozvaná do Organizácie Severoatlantickej zmluvy (NATO) ešte pred samitom aliancie, ktorý sa uskutoční v Holandsku v roku 2025. V rozhovore pre spravodajský web CNN to povedal ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba, ktorý v stredu podal demisiu.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Kuleba zdôraznil, že nejde o okamžitý vstup do aliancie, ale skôr o pozvanie, ktoré by vyslalo signál politickej jasnosti a istoty. „Jasne vidím príležitosť, že by sa tak mohlo stať pred ďalším samitom NATO v Holandsku v roku 2025. Sme presvedčení, že Ukrajina si práve teraz zaslúži dostať takéto pozvanie vo všetkých ohľadoch.“

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri 2024 (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Samit NATO, ukrajinské členstvo v NATO, ukrajinský minister zahraničných vecí, vojna na Ukrajine, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinu možno pozvú do NATO ešte pred budúcoročným samitom, myslí si Kuleba © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina by mohla vstúpiť do Európskej únie do roku 2030, podľa Kataríny Mathernovej je to reálny cieľ

Pri vstupe nejakej krajiny do EÚ nejde len o technický proces rokovaní, ale tiež o samotnú ratifikáciu všetkými členskými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *