Home / SLOVENSKO / Sulík odchádza z parlamentu, súčasnú politiku charakterizoval jedným slovo – „hnus“ (video)

Sulík odchádza z parlamentu, súčasnú politiku charakterizoval jedným slovo – „hnus“ (video)

4.9.2024 (SITA.sk) – Poslanecký klub strany Sloboda a Solidarita (SaS) opúšťa bývalý dlhoročný predseda strany Richard Sulík. V pléne ho nahradí expert na energetiku Karol Galek, ktorý bol v minulosti štátnym tajomníkom ministerstva hospodárstva. Informoval o tom v stredu na tlačovej besede predseda SaS Branislav Gröhling.

Potrebuje odstup od politiky

Sulík podľa Gröhlinga odchádza po vzájomnej dohode a naďalej zostáva členom, ako aj čestným predsedom strany. Ako zdôvodnil Sulík, po pätnástich rokoch potrebuje získať od politiky odstup.

„Myslel som si, že na to postačí toto leto, ale nie je to tak. Našťastie, mám z čoho žiť a považujem tento krok za najlepší možný. Rozhodnutie mi uľahčila aj skutočnosť, že mojím nástupcom je Karol Galek, ktorý bol mojím štátnym tajomníkom,“ povedal.

Má niekoľko ponúk

Sulík podotkol, že jeho osobný výsledok v posledných eurovoľbách bol 4,9 percenta, pričom Branislav Gröhling si môže za svoju súčasnú prácu pripísať výsledok 7,2 percenta. „Stranu vedie dobre, je veľmi aktívny. Keď si dám teraz povedzme na dva roky od politiky odstup, tak strane to určite neublíži,“ skonštatoval Sulík.

Podľa svojich slov nevie presne, čo bude teraz robiť. Má niekoľko ponúk, no bude sa určite venovať aj svojim záľubám. Nevylučuje, že v ďalších parlamentných voľbách bude opäť kandidovať.

„Ak budem kandidovať, tak určite s ambíciou pôsobiť na ministerstve hospodárstva, pretože tam som bol najväčším prínosom pre našu krajinu,“ povedal a dodal, že jeho ambíciou bude byť ministrom. Súčasnú politiku charakterizoval jedným slovo – „hnus“. Na záver dodal, že už síce nebude poslancom, ale nikam neodchádza.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS)
Zdroj: SITA.sk – Sulík odchádza z parlamentu, súčasnú politiku charakterizoval jedným slovo – „hnus“ (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

H3KNISA je po prázdninách späť na školách

ZNÁMI INFLUENCERI A MLADÍ ĽUDIA HOVORIA ŠTUDENTOM, ABY NEFAJČILI. ALE INAK.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *