Home / šport / Ostatné športy / Vadovičová získala druhú medailu na paralympijských hrách v Paríži, posledný výstrel jej však nevyšiel

Vadovičová získala druhú medailu na paralympijských hrách v Paríži, posledný výstrel jej však nevyšiel

3.9.2024 (SITA.sk) – Slovenská reprezentantka v parastreľbe Veronika Vadovičová získala na paralympijských hrách v Paríži už svoju druhú medailu. V utorňajšom finále disciplíny ľubovoľná malokalibrovka v troch polohách na 50 m na strelnici v Chateauroux vybojovala striebro, keď získala 456,1 bodu.

Nebola ďaleko od zlata, ale nevyšiel jej posledný výstrel a predbehla ju Nemka Natascha Hiltropová, ktorá zvíťazila s náskokom štyroch desatín bodu pred Vadovičovou.

Pre 41-ročnú Vadovičovú je to ôsma medaila z paralympijskej scény. Na konte má päť zlatých, dve striebra a jeden bronz.

Predtým v nedeľu získala Vadovičová zlato vo vzduchovej puške SH1 na 10 m v miešanej súťaži v kategórii R3, v ktorej triumfovala pred strieborným Radoslavom Malenovským. Ten v utorok medzi mužmi tiež štartoval v ľubovoľnej malokalibrovke v troch polohách na 50 m, no v kvalifikácii obsadil 12. miesto a nedostal sa do finálovej osmičky.

Slovensko dosiaľ na PH 2024 v Paríži získalo päť medailí, z toho tri zlaté (3-2-0). Najprv v sobotu zvíťazil v stíhacích pretekoch na 4000 m paracyklista Jozef Metelka a zakrátko vyhrali vo finále štvorhry v parastolnom tenise Ján Riapoš s Petrom Lovašom. V nedeľu pridali ďalšie dve medaily Vadovičová a Malenovský.

Viac k témam: Paralympijské hry, Paríž
Zdroj: SITA.sk – Vadovičová získala druhú medailu na paralympijských hrách v Paríži, posledný výstrel jej však nevyšiel © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Historický úspech pre slovenské volejbalistky, prvýkrát sa kvalifikovali na majstrovstvá sveta

Slovenské volejbalistky sa prebojovali medzi 32 najlepších tímov na svete.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *