Home / SVET / Krvavý útok v Poltavskej oblasti: Ruské rakety zabili v nemocnici a vzdelávacom zariadení desiatky ľudí (video+foto)

Krvavý útok v Poltavskej oblasti: Ruské rakety zabili v nemocnici a vzdelávacom zariadení desiatky ľudí (video+foto)

3.9.2024 (SITA.sk) – Najmenej 41 ľudí zomrelo a ďalších 180 utrpelo zranenia, keď dve ruské balistické rakety v utorok zasiahli vzdelávacie zariadenie a susednú nemocnicu v ukrajinskej Poltavskej oblasti. Informoval o tom ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo videozázname, ktorý zverejnil na svojom kanáli na komunikačnej platforme Telegram.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Pravdepodobne ide o jeden z najvražednejších útokov ruskej armády odvtedy, ako pred viac ako 900 dňami 24. februára 2022 začala vojnu proti Ukrajine. „Jedna z budov Inštitútu komunikácií bola čiastočne zničená. Ľudia zostali pod troskami. Mnohých zachránili,“ povedal Zelenskyj.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v septembri (fotografie)

„Do záchrannej operácie sú zapojené všetky potrebné zložky,“ konštatoval ukrajinský prezident. Dodal, že nariadil „úplné a rýchle vyšetrenie“ toho, čo sa stalo.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

I am horrified by the devastating news of Russia’s missile attack on an educational institution and a hospital in Poltava, Ukraine, which has claimed the lives of at least 41 innocent people and left more than 180 others injured.

This senseless violence against civilians is a… pic.twitter.com/lumda6lsuV
— Sviatlana Tsikhanouskaya (@Tsihanouskaya) September 3, 2024

Viac k témam: Balistické rakety, rusko-ukrajinský konflikt, ruský útok, Ukrajinský prezident
Zdroj: SITA.sk – Krvavý útok v Poltavskej oblasti: Ruské rakety zabili v nemocnici a vzdelávacom zariadení desiatky ľudí (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina by mohla vstúpiť do Európskej únie do roku 2030, podľa Kataríny Mathernovej je to reálny cieľ

Pri vstupe nejakej krajiny do EÚ nejde len o technický proces rokovaní, ale tiež o samotnú ratifikáciu všetkými členskými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *