Home / šport / Ostatné športy / Zimná paralympiáda 2018: Slovenskí reprezentanti v curlingu zdolali Švédov a tesne podľahli Nemcom

Zimná paralympiáda 2018: Slovenskí reprezentanti v curlingu zdolali Švédov a tesne podľahli Nemcom

PJONGČANG 12. marca (WebNoviny.sk) – Slovenským reprezentantom v curlingu na vozíku sa v pondelok darilo na XII. zimných paralympijských hrách v kórejskom Pjongčangu len čiastočne.

V hale v Kangnungu predpoludním zdolali výber Švédska 8:3, popoludní podľahli tímu Nemecka tesne 6:7. V doterajšom priebehu turnaja absolvovali Slováci päť stretnutí a dosiahli v nich dve víťazstvá a tri prehry.

Proti Švédom odohrali veľmi dobrý zápas, hneď v prvej zmene získali tri body a vedenie už nepustili z rúk. Keď v siedmej zmene pridali už ôsmy bod, ich súperi sa rozhodli z duelu odstúpiť, keďže nevideli reálne možnosť aspoň vyrovnať v poslednom ende.

Neskôr proti Nemcom nezačali dobre a prehrávali po prvej zmene 0:3, ale postupne sa „vrátili“ do zápasu a po polovici duelu bolo vyrovnané 4:4. V závere mali Nemci mierny náskok, ktorý si aj zásluhou „šťastných“ záverečných kameňov v siedmej a ôsmej zmene udržali.

V utorok absolvujú Slováci opäť dve stretnutia, nastúpia v súbojoch proti Neutrálnym paralympijským športovcom (z Ruska, pozn.) a tímu Veľkej Británie. Po dni voľna čakajú súťaže aj zjazdárov, tí absolvujú superkombináciu.

Zimná paralympiáda 2018 v Pjongčangu:

CURLING

Švédsko – Slovensko (skip Radoslav Ďuriš, Monika Kunkelová, Dušan Pitoňák, Peter Zaťko, Imrich Lyócsa) 3:8 po 7. zmene (0:3, 1:0, 0:2, 0:1, 2:0, 0:1, 0:1, X)

Nemecko – Slovensko (skip Radoslav Ďuriš, Monika Kunkelová, Dušan Pitoňák, Imrich Lyócsa, Peter Zaťko) 7:6 (3:0, 0:2, 1:0, 0:2, 2:0, 0:1, 1:0, 0:1)

Viac k témam: curling, ZPH Zimné paralympijské hry 2018 v Pjongčangu
Zdroj: Webnoviny.sk – Zimná paralympiáda 2018: Slovenskí reprezentanti v curlingu zdolali Švédov a tesne podľahli Nemcom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *