Home / SVET / Zatkli muža, ktorý je podozrivý z viac ako päťročného väznenia a zneužívania ženy

Zatkli muža, ktorý je podozrivý z viac ako päťročného väznenia a zneužívania ženy

1.9.2024 (SITA.sk) – Prokurátori na juhozápade Poľska oznámili, že zatkli 35-ročného muža pre obvinenia z väznenia a fyzického a psychického týrania ženy počas viac ako piatich rokov.

Prokurátori v meste Legnica tvrdia, že zneužívanie s „mimoriadnou krutosťou“ sa začalo v januári 2019 a trvalo do minulého týždňa v dedine Gaiki neďaleko Glogówa.

Podozrivého v súlade s poľskými zákonmi na ochranu súkromia identifikovali iba ako Mateusza J. Ženu, ktorá má teraz 30 rokov, podľa jej výpovede zadržiaval v nevykurovanej budove bez vody a toalety. Tam ju opakovane sexuálne a fyzicky týral a umožňoval jej obmedzený prístup k jedlu a pitiu. Ženu vraj ponižoval a ovládal, držal ju v izolácii a vyvádzal ju len s kapucňou na očiach.

Miestne spravodajské médiá v Glogówe tvrdia, že ženu držal v kôlni na svojej rodinnej farme. Jeho starí rodičia údajne povedali miestnym médiám, že o situácii nevedeli.

Muža zatkli po tom, čo ženu v utorok priviezol do nemocnice na ošetrenie vykĺbeného ramena. V nemocnici žena na svoju situáciu upozornila personál. Muž bol vypočutý a popiera akékoľvek pochybenie, tvrdia prokurátori. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 25 rokov.

Viac k témam: Krimi, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Zatkli muža, ktorý je podozrivý z viac ako päťročného väznenia a zneužívania ženy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina by mohla vstúpiť do Európskej únie do roku 2030, podľa Kataríny Mathernovej je to reálny cieľ

Pri vstupe nejakej krajiny do EÚ nejde len o technický proces rokovaní, ale tiež o samotnú ratifikáciu všetkými členskými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *