Home / SVET / Biden tlačil na Facebook, aby cenzuroval obsah o COVID-19. V budúcnosti sa budem brániť, vyhlásil Zuckerberg

Biden tlačil na Facebook, aby cenzuroval obsah o COVID-19. V budúcnosti sa budem brániť, vyhlásil Zuckerberg

28.8.2024 (SITA.sk) – Poprední predstavitelia administratívy amerického prezidenta Joea Bidena tlačili na sociálnu sieť Facebook, aby počas pandémie cenzurovala niektorý obsah o COVID-19.

Vyjadril sa tak generálny riaditeľ spoločnosti Meta, ktorá Facebook vlastní, Mark Zuckerberg, pričom v liste predsedovi súdneho výboru Snemovne reprezentantov Jimovi Jordanovi napísal, že sa tak dialo mesiace a týkalo sa to napríklad aj humorného a satirického obsahu. Keď spoločnosť nesúhlasila, predstavitelia boli podľa neho veľmi frustrovaní.

„Myslím si, že nátlak vlády nebol správny a je mi ľúto, že sme sa k tomu nevyjadrili otvorenejšie,“ napísal Zuckerberg v liste, ktorý je datovaný 26. augustom a zverejnený na sociálnych sieťach výboru. Podnikateľ uviedol, že niektoré rozhodnutia by dnes už neurobil a avizoval, že ak by sa niečo podobné opäť stalo, tak sa budú brániť.

„Keď sme čelili smrteľnej pandémii, táto administratíva podporovala zodpovedné kroky na ochranu verejného zdravia a bezpečnosti. Náš postoj bol jasný a konzistentný: sme presvedčení, že technologické spoločnosti a iné súkromné subjekty by mali brať do úvahy účinky, ktoré má ich konanie na americký ľud, a zároveň by mali nezávisle rozhodovať o informáciách, ktoré prezentujú,“ reagoval Biely dom na vyjadrenie šéfa spoločnosti Meta.

Viac k témam: Americký prezident, Cenzúra, COVID-19, generálny riaditeľ spoločnosti Meta, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Biden tlačil na Facebook, aby cenzuroval obsah o COVID-19. V budúcnosti sa budem brániť, vyhlásil Zuckerberg © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina by mohla vstúpiť do Európskej únie do roku 2030, podľa Kataríny Mathernovej je to reálny cieľ

Pri vstupe nejakej krajiny do EÚ nejde len o technický proces rokovaní, ale tiež o samotnú ratifikáciu všetkými členskými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *