Home / SLOVENSKO / Obyvatelia Bratislavy sa vďaka projektu Pomôž odpadom zbavili 16-tisíc kilogramov starých elektrospotrebičov

Obyvatelia Bratislavy sa vďaka projektu Pomôž odpadom zbavili 16-tisíc kilogramov starých elektrospotrebičov

25.8.2024 (SITA.sk) – Bratislavčania sa vďaka projektu Pomôž odpadom zbavili už 16-tisíc kilogramov starých elektrospotrebičov. Ako uviedli zástupcovia iniciatívy, v rámci projektu pracovnej terapie zabezpečujú klienti Domova Sv. Jána z Boha – ľudia bez domova, bezplatné vynesenie a odvoz starých elektrospotrebičov z domácností v Bratislave a v okolitých obciach.

Spoločnosť SEWA projekt finančne podporuje a garantuje ekologickú recykláciu elektroodpadu.

V pilotnej fáze projektu – od októbra 2023 do augusta 2024, zrealizovali 11 odvozov elektroodpadu a odviezli spolu 16-tisíc kilogramov starých práčok, chladničiek či televízorov.

Od 31. augusta bude v Bratislave realizovaný zber starých elektrospotrebičov dvakrát za mesiac, a to vždy v sobotu,“ priblížil organizátor.

Domácnosti a spoločenstvá vlastníkov si môžu bezplatný odvoz elektroodpadu objednať na webe pomozodpadom.sk, kde zároveň nájdu rozpis termínov odvozov.

Viac k témam: Elektroodpad, Ľudia bez domova
Zdroj: SITA.sk – Obyvatelia Bratislavy sa vďaka projektu Pomôž odpadom zbavili 16-tisíc kilogramov starých elektrospotrebičov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cestovné pasy sa menia, pribudnú aj nové bezpečnostné prvky či vyobrazenie ôsmich pamiatok UNESCO na Slovensku (video)

Ochranné prvky sú podľa šéfa rezortu vnútra spracované na vysokej bezpečnostnej úrovni.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *