Home / SVET / Dve autobusové nehody v Pakistane si vyžiadali najmenej 35 mŕtvych, stali sa v priebehu niekoľkých hodín (foto)

Dve autobusové nehody v Pakistane si vyžiadali najmenej 35 mŕtvych, stali sa v priebehu niekoľkých hodín (foto)

25.8.2024 (SITA.sk) – Najmenej 35 mŕtvych a desiatky zranených si vyžiadali dve nehody autobusov v Pakistane, ktoré sa stali v nedeľu v priebehu niekoľkých hodín.

Prvá havária sa stala, keď autobus so šiitskými moslimskými pútnikmi vracajúcimi sa z Iraku spadol z cesty do rokliny v juhozápadnom Pakistane. Zomrelo najmenej 12 ľudí a zranenia utrpelo 32 ďalších, uviedla polícia a miestne úrady.

O niekoľko hodín neskôr zahynulo pri páde autobusu do rokliny v provincii Pandžáb na východe Pakistanu 23 ľudí, vrátane dvoch žien a jedného dieťaťa. Najmenej sedem ďalších cestujúcich utrpelo zranenia. Autobus smeroval do himalájskeho regiónu Kašmír, ktorého časť je pod správou Pakistanu.

Pakistanský prezident Ásif Alí Zardárí a premiér Šáhbáz Šaríf vyjadrili ľútosť nad týmito dvoma nehodami. Zároveň požiadali úrady, aby zabezpečili čo najlepšie lekárske ošetrenie pre zranených pútnikov.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Nehoda autobusu v Pakistane (fotografie)

Viac k témam: Nehoda autobusu, Obete, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Dve autobusové nehody v Pakistane si vyžiadali najmenej 35 mŕtvych, stali sa v priebehu niekoľkých hodín (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina by mohla vstúpiť do Európskej únie do roku 2030, podľa Kataríny Mathernovej je to reálny cieľ

Pri vstupe nejakej krajiny do EÚ nejde len o technický proces rokovaní, ale tiež o samotnú ratifikáciu všetkými členskými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *