Home / SVET / Novinár agentúry Reuters je po útoku Rusov na hotel v Kramatorsku nezvestný, dvaja členovia tímu sú hospitalizovaní

Novinár agentúry Reuters je po útoku Rusov na hotel v Kramatorsku nezvestný, dvaja členovia tímu sú hospitalizovaní

25.8.2024 (SITA.sk) – Ruská armáda v noci na nedeľu pravdepodobne raketou zasiahla hotel v ukrajinskom meste Kramatorsk v Doneckej oblasti na východe krajiny.

Dvaja ľudia pri útoku utrpeli zranenia a jeden zostal uväznený pod troskami. Informoval o tom gubernátor oblasti Vadym Filaškin s tým, že obaja zranení aj nezvestný človek sú podľa prvých správ žurnalisti.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Tlačová agentúra Reuters v nedeľu uviedla, že jej novinár pokrývajúci vojnu na Ukrajine je nezvestný a dvoch ďalších členov jej tímu hospitalizovali po tom, ako hotel Sapphire, v ktorom bol ubytovaný jej šesťčlenný tím, sa v sobotu stal terčom „zjavne raketového útoku“.

Ostatní členovia tímu agentúry Reuters sú v poriadku. Okrem hotela ruský útok zničil aj susednú viacposchodovú budovu, povedal gubernátor Doneckej oblasti.

Viac k témam: Kramatorsk, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk – Novinár agentúry Reuters je po útoku Rusov na hotel v Kramatorsku nezvestný, dvaja členovia tímu sú hospitalizovaní © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina by mohla vstúpiť do Európskej únie do roku 2030, podľa Kataríny Mathernovej je to reálny cieľ

Pri vstupe nejakej krajiny do EÚ nejde len o technický proces rokovaní, ale tiež o samotnú ratifikáciu všetkými členskými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *