Home / SLOVENSKO / Ministerstvo obrany upozorňuje na zvýšený pracovný ruch v okolí Pamätníka SNP v Banskej Bystrici, súvisí s prípravami osláv

Ministerstvo obrany upozorňuje na zvýšený pracovný ruch v okolí Pamätníka SNP v Banskej Bystrici, súvisí s prípravami osláv

19.8.2024 (SITA.sk) – V súvislosti s prípravami osláv 80. výročia Slovenského národného povstania (SNP) upozorňuje Ministerstvo obrany SR na pracovný ruch v okolí Pamätníka SNP v Banskej Bystrici.

Realizujú sa tam konštrukčné práce spojené s výstavbou pódií a ďalšími činnosťami. V nasledujúcich dňoch sa práce budú uskutočňovať medzi 8:00 a 18:00.

„Pôjde predovšetkým o vykladanie materiálu, stavbu hlavnej konštrukcie pódií, montáž striech a dokončovacie práce. Nakoľko môže práce a činnosti v okolí pamätníka sprevádzať zvýšený hluk, prosíme verejnosť o zhovievavosť a toleranciu,“ uvádza rezort obrany.

„Múzeum SNP zostáva otvorené. Vstup do múzea a areálu môže byť krátkodobo obmedzený,“ informuje na sociálnej sieti banskobystrické Múzeum SNP a zároveň žiada návštevníkov o rešpektovanie obmedzení.

Celoslovenské oslavy 80. výročia SNP sa budú konať 28. a 29. augusta 2024 v Banskej Bystrici. Ich súčasťou je bohatý kultúrno-spoločenský a sprievodný program spojený s atraktívnou vojenskou prehliadkou. Ministerstvo obrany SR ich pripravuje spolu s Úradom vlády SR a ďalšími spoluorganizátormi. Viac informácií a aktuality aj k oslavám SNP nájde verejnosť na stránke www.mosr.sk.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: 80. výročie SNP, SNP Slovenské národné povstanie
Zdroj: SITA.sk – Ministerstvo obrany upozorňuje na zvýšený pracovný ruch v okolí Pamätníka SNP v Banskej Bystrici, súvisí s prípravami osláv © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

DAC Dunajská Streda má nového športového riaditeľa, stal sa ním Martin Škrtel. Čo na to Trnavčania?

Tridsaťdeväťročný exkapitán národného mužstva bude pôsobiť v pozícii, ktorú donedávna zastával Ukrajinec Gleb Platov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *