Home / SLOVENSKO / V septembri sa má pred súd postaviť žilinský sudca, je stíhaný za nepriamu korupciu

V septembri sa má pred súd postaviť žilinský sudca, je stíhaný za nepriamu korupciu

16.8.2024 (SITA.sk) – Špecializovaný trestný súd v Pezinku vytýčil na 20. septembra hlavné pojednávanie s bývalým žilinským sudcom Pavlom P. Ako vyplýva z rozpisu pojednávaní súdu, stíhaný je pre trestný čin nepriamej korupcie.

Samosudca ŠTS pritom už v marci 2021 schválil dohodu o vine a treste medzi prokurátorom a Pavlom P., ktorý čelil obvineniu pre prijímanie úplatku vo funkcii verejného činiteľa. Súd uznal obvineného za vinného z pokračovacieho zločinu prijímania úplatku a uložil mu úhrnný trest odňatia slobody v trvaní tri roky s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní päť rokov s probačným dohľadom.

Súd vymeral obvinenému aj peňažný trest vo výške 150-tisíc eur s tým, že v prípade nezaplatenia mu bude uložený náhradný trojročný trest odňatia slobody.

V súčasnosti však bývalý sudca, ktorý bol pôvodne svedkom vo viacerých trestných konaniach, hovorí, že túto dohodu urobil pod nátlakom a robí príslušné právne kroky.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala v septembri 2020 v rámci akcie Plevel pôvodne päť osôb. Medzi zadržanými v kauze korupcie na žilinských súdoch bol bývalý sudca Pavol P., sudca Daniel B., advokát Ľuboš M. a tiež Juraj F. Vyšetrovateľ ich obvinil z prijímania úplatku.

Viac k témam: Nepriama korupcia, Pojednávanie, Sudca, Súdy
Zdroj: SITA.sk – V septembri sa má pred súd postaviť žilinský sudca, je stíhaný za nepriamu korupciu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Petržalka organizuje sedemnásty ročník Seniorfestu, prinesie sériu bezplatných podujatí pre seniorov

Séria aktivít bude počas celého októbra organizovaná na rôznych miestac.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *