Home / SLOVENSKO / Zapíšte sa do dejín inak, než len ako slepé črevo strany Smer-SD. Progresívci vyzývajú stranu Hlas-SD na rekonštrukciu vlády (video)

Zapíšte sa do dejín inak, než len ako slepé črevo strany Smer-SD. Progresívci vyzývajú stranu Hlas-SD na rekonštrukciu vlády (video)

15.8.2024 (SITA.sk) – Predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Šimečka vyzval stranu Hlas-SD, aby požadovala rekonštrukciu vlády a odchod ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nom. SNS) a ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD) z ich postov.

Strana Hlas-SD by tak podľa Šimečku mohla spraviť počas rokovaní o obsadení pozície predsedu Národnej rady SR, ktorý podľa koaličnej zmluvy prináleží Hlasu, avšak dlhodobo oň prejavuje záujem predseda najmenšieho koaličného subjektu Slovenskej národnej strany Andrej Danko.

Upokojiť situáciu je aj v ich záujme

„Zastavte to. Stále máte možnosť. Stále máte možnosť zapísať sa do dejín inak, než len ako slepé črevo strany Smer-SD,“ obrátil sa šéf progresívcov na Hlas na tlačovej besede. Je toho názoru, že i voličstvo Hlasu od tejto strany očakávalo, že bude v rámci koalície „hlasom zdravého rozumu“.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Predseda PS poznamenal, že podľa názoru ich hnutia celá vláda nie je dobrá pre Slovensko, no dodal, že v tejto chvíli by pre upokojenie spoločnosti a zachovanie funkčnosti kultúrnych inštitúcií bolo dobré, ak by ministerka kultúry a minister spravodlivosti opustili svoje posty. Šimečka si tiež myslí, že by to bolo aj v záujme samotnej strany Hlas-SD, a že to očakáva aj jej elektorát, ktorému sa podľa predsedu PS nepáčia viaceré kroky spomínaných ministrov.

„Je aj vo vašom záujme, kolegovia z Hlasu, upokojiť situáciu na Slovensku, neštvať ďalej ľudí proti sebe, neprehlbovať polarizáciu,“ apeloval Šimečka. Je o tom presvedčený, tak ako aj o tom, že je v záujme Hlasu, aby nebol v koalícii ponižovaný.

Koalícia sa venuje pomste a získavaniu výhod

Šimečka sa vyjadril, že súčasná vládna koalícia nepracuje na tom, by sa obyvateľstvo malo lepšie, namiesto toho sa podľa neho desať mesiacov venuje pomste a získavaniu výhod, ale aj polarizácii a rozoštvávaniu spoločnosti.

„Vyrábajú vymyslených nepriateľov, aby zakryli fakt, že neurobili nič pre to, aby sa ľuďom na Slovensku žilo lepšie,“ myslí si Šimečka. Poznamenal, že likvidujú i to, čo dosiaľ fungovalo, v tomto smere spomenul kultúru či národné parky. Podľa jeho názoru to umožňuje práve strana Hlas-SD, bez ktorej by vládna koalícia nevznikla a nemohla by realizovať rôzne kroky. Šéf progresívcov spomenul i prezidenta Petra Pellegriniho, bývalého predsedu Hlasu, ktorý podľa Šimečku mlčí.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 – 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Minister spravodlivosti SR, Ministerka kultúry SR, Opozícia, Podpredseda Národnej rady SR (NR SR), Predseda hnutia Progresívne Slovensko, Predseda Slovenskej národnej strany (SNS), Prezident Slovenskej republiky, Rekonštrukcia vlády
Zdroj: SITA.sk – Zapíšte sa do dejín inak, než len ako slepé črevo strany Smer-SD. Progresívci vyzývajú stranu Hlas-SD na rekonštrukciu vlády (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Petržalka organizuje sedemnásty ročník Seniorfestu, prinesie sériu bezplatných podujatí pre seniorov

Séria aktivít bude počas celého októbra organizovaná na rôznych miestac.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *