Home / SVET / Izraelské útoky v Pásme Gazy si vyžiadali životy 17 ľudí, vrátane detí. Najmladšie malo dva roky (foto)

Izraelské útoky v Pásme Gazy si vyžiadali životy 17 ľudí, vrátane detí. Najmladšie malo dva roky (foto)

14.8.2024 (SITA.sk) – Izraelské údery v Pásme Gazy v noci a počas stredy zabili podľa palestínskych zdravotníckych predstaviteľov prinajmenšom 17 ľudí. Medzi mŕtvymi sú aj deti.

Jeden úder v noci zasiahol rodinný dom v utečeneckom tábore Nujsarát v strednom Pásme Gazy. O život podľa neďalekej nemocnice prišlo päť detí vo veku od dvoch do 11 rokov a ich rodičia. V neďalekom tábore Maghází zase útok nadránom zabil štyroch ľudí a niekoľkých zranil.

Záchranná služba palestínskeho ministerstva zdravotníctva informovala, že v meste Chán Júnis na juhu palestínskej enklávy vytiahli telá štyroch mužov, ktorí zomreli pri údere na bytový dom. Ďalší dvaja ľudia podľa služby zomreli pri útoku na dom v Bajt Lahíja, kde tiež päť ľudí utrpelo zranenia.

Zdravotnícke úrady v Pásme Gazy neuvádzajú, či osoby zabité pri izraelských útokoch sú militanti alebo civilisti. Izrael tvrdí, že sa snaží vyhnúť ubližovaniu civilistov a z ich smrti obviňuje Hamas, pretože militanti pôsobia v obytných oblastiach. Armáda sa k jednotlivým úderom vyjadruje len zriedka.

Viac k témam: izraelské útoky, Izraelsko-palestínsky konflikt, Pásmo Gazy, Útok Hamasu na Izrael, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Izraelské útoky v Pásme Gazy si vyžiadali životy 17 ľudí, vrátane detí. Najmladšie malo dva roky (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ďalšie dodávky zbraní Ukrajine pomôžu skôr ukončiť vojnu, vraví Stoltenberg

Stoltenberg poznamenal, že každá budúca dohoda musí byť podporená silnou vojenskou podporou Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *