Home / SLOVENSKO / Slovakia Travel: Predstavujeme Kopanice a Záhorie

Slovakia Travel: Predstavujeme Kopanice a Záhorie

14.8.2024 (SITA.sk) – Národná organizácia pre propagáciu cestovného ruchu SLOVAKIA TRAVEL každý mesiac predstavuje jednu časť Slovenska. Po Bratislave, Malých Karpatoch, trnavskom regióne a Liptove sme sa pozreli na Kopanice a Záhorie. Vedeli ste, že tu v uplynulom roku evidujú oblastné organizácie cestovného ruchu takmer 220 000 prenocovaní? Kopanice a Záhorie ponúkajú aktívny aj pasívny oddych v príjemnom prostredí a turisti či dovolenkári ich postupne čoraz viac začínajú objavovať.

Významný nárast v počte ubytovaných hostí zaznamenalo v roku 2023 celé Slovensko. Podľa Štatistického úradu SR sa celkovo v našej krajine ubytovalo viac ako 5,7 milióna návštevníkov, čo predstavuje medziročný rast o 18,5%. Kopanice a Záhorie viac-menej kopírujú tento trend nárastu.

„V regióne si každý príde na svoje. Milovníci histórie sa môžu vydať po stopách Habsburgovcov a Habánov, či generála Milana Rastislava Štefánika. Tí, čo majú radi pohyb, si krásy regiónu môžu vychutnať na cyklistických trasách, z konského sedla, na turistike po kopcoch s výhľadmi, ale napríklad aj na golfovom greene. Kopanice a Záhorie ponúkajú množstvo príležitostí na zážitky a relax,“ uviedla generálna riaditeľka SLOVAKIA TRAVEL Ivana Vala Magátová.

Významným navštevovaným miestom sú prírodné liečebné kúpele v obci Smrdáky. Priemerne v nich návštevník strávi viac ako 13 nocí.

„Spomedzi novších atrakcií sa nepochybne najväčším pútačom pre návštevníkov regiónu v okolí kúpeľov stala Smrdácka lavička, ktorá vás už na prvý pohľad zaujme svojou majestátnosťou. Verejnosti bola sprístupnená v roku 2023,“ povedala Lívia Vávrová z OOCR Záhorie a Kopanice.

Milovníci histórie nepohrdnú zrúcaninami majestátnych hradov a zámkov, vinári vínnymi pivnicami, milovníci gastronómie miestnymi špecialitami, cyklisti novými cyklotrasami. Človek si môže vychutnať aj čaro biofarmy, agropenziónu, či navštíviť pravú kopaničiarsku reštauráciu v rodisku Milana Rastislava Štefánika. A čo sú charakteristické pochúťky?

„Pre Kopanice sú to slivkové gule či kapustníky. Na Záhorí je jasným symbolom trdelník – ideálne ručne robený a na pahrebe pečený,“ vymenovala generálna riaditeľka SLOVAKIA TRAVEL Ivana Vala Magátová.

Každoročne tradičným veľkým kultúrnym podujatím je Medzinárodný folklórny festival v Myjave, ktorý v atmosferickom amfiteátri, ale aj v uliciach mesta návštevníkom ponúka pestrý folklórny zážitok. Na Záhorí si prídu na svoje zase milovníci golfu, zátišie na pekné fotografie či relax ponúka Levanduland, ktorý pripomína malé Provensálsko.

No a bodom, ktorý rozhodne neradno obísť, je zámok v Holíči. Vedeli ste, že jedným z dvoch miest, kde na území Slovenska prespala panovníčka Mária Terézia, je práve tento zámok? Zámocký areál patrí k najvýznamnejším barokovým objektom v strednej Európe.

Zaujímavou turistickou zastávkou je obec Kopčany. „Nachádza sa tu napríklad jediná stojaca sakrálna stavba v strednej Európe z obdobia Veľkej Moravy – Kostol sv. Margity Antiochijskej. V obci sa narodila aj historická osobnosť, ktorej meno prežije niekoľko generácií – v roku 1918 česko-slovenským parlamentom zvolený prezident Tomáš Garrigue Masaryk,” uzavrela Lívia Vávrová z OOCR Záhorie a Kopanice.

Región Kopanice a Záhorie Vám bude predstavený aj v relácii Tajomstvá Slovenska na TA 3.

Premiéra:

* utorok, 20.8., o 15.30 h

Reprízy:

* utorok 20.8. o 20.30 h,

* štvrtok 22.8. o 15.30 h,

* sobota 24.8. o 11.30 h,

* nedeľa 25.8. o 21.30 h.

Informačný servis

Viac k témam: Kopanice, PR, Záhorie
Zdroj: SITA.sk – Slovakia Travel: Predstavujeme Kopanice a Záhorie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ministerstvo vnútra musí podľa Mikulca riešiť situáciu na policajnej akadémii, rektor má na svedomí odchody odborníkov

Tiež sa podľa exministra stihol zviditeľniť medializovanou kauzou, keď nemiestne komunikoval s externou študentkou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *