Home / SVET / Severná Kórea opäť posiela na juh balóny s odpadom, magistrát v Soule varoval obyvateľov

Severná Kórea opäť posiela na juh balóny s odpadom, magistrát v Soule varoval obyvateľov

10.8.2024 (SITA.sk) – Juhokórejská armáda oznámila, že Severná Kórea opäť posiela na juh balóny, ktoré pravdepodobne nesú odpad. Zbor náčelníkov štábov juhokórejských ozbrojených síl v sobotu uviedol, že vietor by mohol balóny zaniesť do regiónov severne od hlavného mesta Soul.

K susedovi poslali vyše 2000 balónov

Magistrát v Soule a samospráva provincie Kjonggi poslali obyvateľom varovania, aby si dali pozor na predmety padajúce z oblohy a v prípade, že spozorujú balón, nech ho nahlásia vojenskej polícii.

Ako informuje agentúra AP, zatiaľ nie sú správy o tom, že by vznikli škody na majetku alebo niekto utrpel zranenia. Severná Kórea v ostatných týždňoch poslala smerom k jej južnému susedovi viac ako 2 000 balónov s odpadom.

Stupňovanie psychologického boja

Túto kampaň označila za odvetu za to, že juhokórejskí aktivisti posielajú cez hranicu letáky s propagandou proti severokórejskému režimu. Balóny sa podpísali pod stupňovanie psychologického boja medzi znepriatelenými Kóreami, ktorý pridáva napätiu na Kórejskom polostrove.

Soul na severokórejskú balónovú kampaň zareagoval vysielaním propagandy či K-popových skladieb z reproduktorov pri hranici smerom na sever. Odborníci tvrdia, že Pchjongjang takéto vysielanie nenávidí, pretože sa obáva, že by to mohlo demoralizovať jednotky a obyvateľov v prvej línii.

NEW — North Korea once again sent balloons across the inter-Korean border likely carrying trash and other debris, according to the South Korean Joint Chiefs of Staff (JCS) late Saturday. (NK News)
Below photo is from May 29, 2024 drop. pic.twitter.com/1AccAoj6tc

— Toria Brooke (@realtoriabrooke) August 10, 2024

Viac k témam: juhokorejská armáda, napätie na Kórejskom polostrove
Zdroj: SITA.sk – Severná Kórea opäť posiela na juh balóny s odpadom, magistrát v Soule varoval obyvateľov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajinské údery na ruské ciele by podľa ISW mohli negatívne ovplyvniť útočné operácie Moskvy

Útok v noci na stredu zasiahol sklady s raketami Iskander a Točka-U.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *