Home / EKONOMIKA / V Brazílii sa zrútilo lietadlo so 61 ľuďmi na palube, nešťastie nikto neprežil (video+foto)

V Brazílii sa zrútilo lietadlo so 61 ľuďmi na palube, nešťastie nikto neprežil (video+foto)

10.8.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 10. augusta, 09:06

V brazílskom štáte Sao Paulo sa v piatok zrútilo lietadlo so 61 ľuďmi na palube. Nikto z pasažierov letu 2283 nešťastie neprežil. Úrady už našli jeho čiernu skrinku a vyšetrujú okolnosti tragického incidentu.

Letecká spoločnosť VoePass vo vyhlásení uviedla, že lietadlo ktoré smerovalo na letisko Guarulhos, viezlo 57 pasažierov a štyroch členov posádky. Skorigovala tak počet obetí, nakoľko úrady na začiatku hovorili o 62 mŕtvych.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Stroj spadol v obytnej oblasti

Stroj havaroval v obytnej oblasti, nikto sa na zemi nezranil. Brazílsky vysielateľ GloboNews ukázal zábery horiacej oblasti a dymu vychádzajúceho zo zjavného trupu lietadla vo štvrti plnej domov. Na ďalších záberoch televízie bolo vidieť lietadlo, ktoré zvislo smerovalo nadol a pri páde sa špirálovito točilo.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Pád lietadla v brazílskom Sao Paulo (fotografie)

Podľa CNN údaje zo sledovania letu uvádzajú, že dvojmotorové turbovrtuľové lietadlo ATR 72-500 spadlo z výšky 17 000 stôp len za jednu minútu. Stále nie je potvrdené, ako k nehode došlo a ani aká bola situácia ľudí na palube,“ napísala vo vyhlásení letecká spoločnosť.

We are following reports of a crash of a VoePass ATR 72 near São Paulo, Brazil. We are currently processing granular data from this flight. https://t.co/1MwrzhJ0gU pic.twitter.com/ozBx2sL5lZ
— Flightradar24 (@flightradar24) August 9, 2024

Možná príčina havárie

Meteorologické centrum brazílskej televízie Globo v piatok v správe uviedlo, že „potvrdilo možnosť vzniku ľadu v oblasti Vinhedo“, a miestne médiá citovali odborníkov, ktorí označili ľad za možnú príčinu havárie.

Riaditeľ operácií Voepass Marcelo Moura v piatok v noci však novinárom povedal, že hoci boli predpovede ľadu, bolo to na prijateľnej úrovni pre lietadlo. Ľad ako príčinu zatiaľ nepotvrdili ani vyšetrovatelia.

Trojdňový smútok

Brazílske úrady v piatok začali prevážať telá obetí do márnic a vyzvali ich príbuzných, aby im poskytli akékoľvek zdravotnícke záznamy na pomoc s identifikáciou tiel. Identifikácii obetí pomáhajú aj krvné testy.

Prezident Luiz Inácio Lula da Silva na podujatí v južnej Brazílii v súvislosti s incidentom vyzval prítomných, aby vstali a držali minútu ticha. Neskôr na sociálnej sieti X zverejnil stanovisko, v ktorom vyhlásil trojdňový smútok na počesť obetiam havárie.

Em memória das 61 vítimas do trágico acidente em Vinhedo, decretamos luto oficial de 3 dias no país. pic.twitter.com/6XZmBLFgo3
— Lula (@LulaOficial) August 9, 2024

Viac k témam: Letecká nehoda, Letecké nešťastie, Pád lietadla
Zdroj: SITA.sk – V Brazílii sa zrútilo lietadlo so 61 ľuďmi na palube, nešťastie nikto neprežil (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovenskí exportéri vítajú pridelenie portfólia obchodu a hospodárskej bezpečnosti Marošovi Šefčovičovi

Európska únia sa podľa exportérov nachádza v komplikovanom globálnom prostredí, pričom stráca svoju ekonomickú konkurencieschopnosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *