Home / SVET / Ruský útok na supermarket v meste Kosťantynivka zabil najmenej 14 ľudí, zranené sú desiatky ľudí (video+foto)

Ruský útok na supermarket v meste Kosťantynivka zabil najmenej 14 ľudí, zranené sú desiatky ľudí (video+foto)

9.8.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 9. augusta 20:22

Počet obetí piatkového ruského útoku na supermarket v meste Kosťantynivka v Doneckej oblasti stúpol na najmenej 14 mŕtvych a 43 zranených. Ako informuje spravodajský web Kyiv Independent, uviedla to ukrajinská generálna prokuratúra.

Gubernátor oblasti Vadym Filaškin najprv uviedol, že sa mesto stalo terčom ruského delostrelectva. Neskôr sa však vyjadril, že mesto zasiahla ruská raketa Ch-38.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Útok spôsobil škody na domoch, autách, obchodoch či budove doručovateľskej spoločnosti Nová Pošta. Pátracie a záchranné operácie pokračujú.

Kostyantynivka, Donetsk region. Russian terrorists hit an ordinary supermarket and a post office. There are people under the rubble. A rescue operation is underway, and everything will be done to save them.
At the moment, it’s known that four people have been killed. My… pic.twitter.com/Sd9vrGTHTc

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) August 9, 2024

Útok na supermarket v Kosťantynivke je ďalším prípadom ruského teroru. Nedokážu nič iné, len viesť vojnu proti civilistom,“ povedal šéf kancelárie ukrajinského prezidenta Andrij Jermak.

Neskôr počas dňa Rusko opäť zaútočilo na Kosťantynivku, pričom použilo raketové systémy Smerč, uviedol Filaškin. Dodal, že útok zranil dvoch ľudí a poškodil šesť domov a plynovod.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v auguste 2024 (fotografie)

Viac k témam: donecká oblasť, rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinský prezident, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Ruský útok na supermarket v meste Kosťantynivka zabil najmenej 14 ľudí, zranené sú desiatky ľudí (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Obchodný cár Únie. Maroš Šefčovič vďaka vplyvnému ekonomickému postu dostal už aj prezývku

Šefčovičova nominácia mnohých prekvapila, keďže predtým boli s touto funkciou spájaní Wopke Hoekstra z Holandska a Čech Jozef Síkela.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *