Home / SVET / Slovenský zápasník Salkazanov prehral v osemfinále s Uzbekom, šanca na olympijský bronz stále žije (foto)

Slovenský zápasník Salkazanov prehral v osemfinále s Uzbekom, šanca na olympijský bronz stále žije (foto)

9.8.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 9. augusta, 19:33

Slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov na olympijských hrách v Paríži síce neuspel v piatkovom osemfinále voľnoštýliarskej hmotnostnej kategórie do 74 kilogramov v súboji proti Razambekovi Žamalovovi, Uzbek však postúpil do finále a „potiahol“ 28-ročného Osetínca do repasáže.

Posledný slovenský športovec pod Eiffelovkou v nej v sobotu po 11.00 h nastúpi proti Mahamedchabibovi Kadimagomedovovi, ktorý reprezentuje Bielorusko a v Paríži štartuje ako nezávislý športovec.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024

V prípade úspechu v tomto súboji vyzve albánskeho reprezentanta Čermena Valijeva a ak zaznamená aj druhý triumf, v zápase o bronz ho čaká Viktor Rassadin z Tadžikistanu. Salkazanov so Žamalovom prehral 3:11 na body, ten predtým zdolal Kadimagomedova a potom aj Valijeva a Rassadina.

Pre ruského rodáka, ktorý od roku 2018 reprezentuje Slovensko to je premiéra pod piatimi kruhmi. Salkazanov na parížskej žinenke vstúpil do turnaja v pozícii nasadenej sedmičky. V „pavúku“ sa predstavilo 18 borcov, štyria začali v kvalifikačnom kole.

Salkazanov v kategórii do 74 kg ako prvý zápasník v histórii dokázal získať štyri tituly majstra Európy za sebou.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Slovenský zápasník Tajmuraz Salkazanov na letnej olympiáde v Paríži (fotografie)

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk – Slovenský zápasník Salkazanov prehral v osemfinále s Uzbekom, šanca na olympijský bronz stále žije (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina by mohla vstúpiť do Európskej únie do roku 2030, podľa Kataríny Mathernovej je to reálny cieľ

Pri vstupe nejakej krajiny do EÚ nejde len o technický proces rokovaní, ale tiež o samotnú ratifikáciu všetkými členskými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *