Home / SVET / Pentagon sa neobáva eskalácie konfliktu na Ukrajine v súvislosti s udalosťami v Kurskej oblasti, tvrdí Singhová

Pentagon sa neobáva eskalácie konfliktu na Ukrajine v súvislosti s udalosťami v Kurskej oblasti, tvrdí Singhová

9.8.2024 (SITA.sk) – Pentagon nevyjadril žiadne znepokojenie v súvislosti s postupom ukrajinských síl v ruskej Kurskej oblasti. Uviedla to tlačová služba Pentagonu, informuje spravodajský web Ukrajinská pravda.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ak chceme deeskalovať napätie, ako hovoríme od začiatku, najlepším spôsobom, ako to dosiahnuť, je, aby Putin dnes prijal rozhodnutie stiahnuť armádu z Ukrajiny,“ odpovedala námestníčka tlačového tajomníka Pentagonu Sabrina Singhová na otázku, či vojna na Ukrajine potenciálne môže eskalovať pre vstup ukrajinských síl do ruskej Kurskej oblasti.

Singhová zdôraznila, že Ukrajina robí všetko pre to, aby pokračovala v oslobodzovaní svojho suverénneho územia a udalosti v Kurskej oblasti do tohto scenára zapadajú. Dodala, však, že Washington je naďalej proti tomu, aby Kyjev používal americké zbrane na údery do hĺbky ruského územia.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v auguste 2024 (fotografie)

Viac k témam: Kurská oblasť, Pentagon, rusko-ukrajinský konflikt, ukrajinské sily, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Pentagon sa neobáva eskalácie konfliktu na Ukrajine v súvislosti s udalosťami v Kurskej oblasti, tvrdí Singhová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina by mohla vstúpiť do Európskej únie do roku 2030, podľa Kataríny Mathernovej je to reálny cieľ

Pri vstupe nejakej krajiny do EÚ nejde len o technický proces rokovaní, ale tiež o samotnú ratifikáciu všetkými členskými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *