Home / SVET / Ruská armáda vytrvalo postupuje k mestu Pokrovsk v Doneckej oblasti, Ukrajinci nie sú schopní sa výrazne brániť

Ruská armáda vytrvalo postupuje k mestu Pokrovsk v Doneckej oblasti, Ukrajinci nie sú schopní sa výrazne brániť

2.8.2024 (SITA.sk) – Ruská armáda na Ukrajine pokračuje v postupe, pomaly ale vytrvalo, smerom k mestu Pokrovsk v Doneckej oblasti. Uviedol to v najnovšej správe o vývoji vojny na Ukrajine americký Inštitút pre štúdium vojny (ISW). Dodal, že Rusom pomáha terén a nedostatočný počet ukrajinskej obrany. Informuje o tom web Ukrajinská pravda.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

ISW poukazuje aj na vyjadrenie ukrajinského vojenského analytika Kosťantyna Mašovca, ktorý zdôraznil, že obrancovia na pokrovskom fronte sú znevýhodnení horším vybavením a v súčasnosti nie sú schopní výrazne brániť ruskému postupu.

Upozornil preto, že ruské sily sa blížia k operačne významnému prielomu na pokrovskom fronte do konca augusta. Vojenskí experti predpokladajú, že ruská ofenzíva sa spomalí, keď ich jednotky narazia na väčšie, urbanizovanejšie oblasti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v auguste 2024 (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Vojenskí analytici, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Ruská armáda vytrvalo postupuje k mestu Pokrovsk v Doneckej oblasti, Ukrajinci nie sú schopní sa výrazne brániť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajinskej armáde sa podarilo zničiť tisíce ton ruskej munície, vrátane zbraní zo Severnej Kórey

Zasiahnutý sklad sa nachádza len niekoľko kilometrov od ďalšieho skladu, na ktorý v stredu ráno zaútočili ukrajinské drony, pričom zranili 13 ľudí a spôsobili obrovský požiar.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *