Home / šport / Tenis / Schmiedlová v prípade postupu do finále bude hrať proti Čchin-wen Čeng, Číňanka nečakane zdolala Poľku Swiatekovú

Schmiedlová v prípade postupu do finále bude hrať proti Čchin-wen Čeng, Číňanka nečakane zdolala Poľku Swiatekovú

1.8.2024 (SITA.sk) – Prvou finalistkou ženskej dvojhry na olympijskom tenisovom turnaji v Paríži sa stala Číňanka Čchin-wen Čeng. Tá sa vo štvrtok popoludní na parížskej antuke postarala o senzáciu, keď zvíťazila nad poľskou svetovou jednotkou Igou Swiatekovou 6:2, 7:5. Na meno finálovej súperky si bude musieť počkať do neskorého štvrtkového večera, keď sa uskutoční druhé semifinále medzi Slovenskou Annou Karolínou Schmiedlovou a Chorvátkou Donnou Vekičovou.

Viac o téme: Letná olympiáda v Paríži 2024

Swiateková, ktorá je štvornásobná a úradujúca šampiónka Roland Garros, vstupovala do štvrtkového súboja s bilanciou vzájomných duelov proti Číňanke 6:0 a statusom líderky rebríčka WTA prakticky nepretržite od apríla 2022. Napriek tomu Čchin-wen Čeng dokázala „postaviť na hlavu“ papierové predpoklady a postupom do finále si zabezpečila minimálne striebro na OH 2024.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Anna Karolína Schmiedlová na letnej olympiáde v Paríži (fotografie)

Swiateková pôsobila na kurte nekonzistentne, pričom sa dopustila až 36 nevynútených chýb. V úvodnom sete až trikrát prišla o svoj servis, čo Čchin-wen Čeng využila na triumf 6:2. V druhom sete sa Poľka dostala do zápasu a pomerne rýchlo viedla 4:0. Následne však akoby u nej nastal skrat. Z ďalších ôsmich gemov vyhrala iba jediný, pričom opäť až trikrát prehrala svoje podanie a napokon musela zagratulovať čínskej súperke k víťazstvu.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži
Zdroj: SITA.sk – Schmiedlová v prípade postupu do finále bude hrať proti Čchin-wen Čeng, Číňanka nečakane zdolala Poľku Swiatekovú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Matovičovo hnutie sa rozpadá, podľa politológa sa dá očakávať postupný odchod ďalších poslancov

Problémom hnutia zároveň podľa neho je, že Igor Matovič nie je v rámci svojho hnutia nahraditeľný, pretože táto strana stojí na jeho osobe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *