Home / SLOVENSKO / Chystáte sa na dovolenku na Spiš? Nezmeškajte tieto podujatia

Chystáte sa na dovolenku na Spiš? Nezmeškajte tieto podujatia

1.8.2024 (SITA.sk) – V regióne severného Spiša – Pienin sa toto leto koná séria obľúbených podujatí, ktoré lákajú návštevníkov z celého Slovenska a aj zo zahraničia. Tu je prehľad niekoľkých z nich, ktoré môžu návštevníci zažiť už čoskoro.

Spiš je známy bohatou históriou, kultúrou a prírodnými krásami a ponúka pestrú paletu akcií pre všetky vekové kategórie.

Warhol na hrade

Návštevu Hradu Ľubovňa si ľudia môžu spríjemniť pohľadom na obrazy Andyho Warhola. Jeho domovské múzeum v Medzilaborciach hradu zapožičalo Kráľovskú edíciu Andyho Warhola, ktorá vznikla v prvej polovici 80-tych rokov. Návštevníci môžu vidieť štyri obrazy Kráľovnej Ntombi, v rôznych farebných variáciách. Na hrade bude už túto sobotu 3. augusta spoločný koncert Zuzany Smatanovej a Simy Magušinovej.

Viktóriine záhrady: Hudba a rozprávky v bludisku

V Starej Ľubovni lákajú mnohých návštevníkov mestské záhrady s bludiskom, ktoré je najväčšie svojho druhu v strednej Európe. Prechod bludiskom je zážitok pre všetky vekové kategórie, v piatky ľuďom návštevu navyše spríjemňuje aj živá hudba. V nedeľu popoludní sa tu zas konajú divadelné rozprávky. Na Festivale Hudby tento rok prisľúbili účasť také mená ako Tomáš Klus či skupiny Korben Dallas a Billy Barman. Uskutoční sa 21. augusta.

ĎALŠIE PODUJATIA V REGIÓNE:

Divoké sedlo v Nestville Parku (3.8. a 4.8.)

Nestville Park v Hniezdnom vás pozýva na Divoké sedlo, kde zažijete atmosféru divokého západu. Počas víkendu 3. a 4. augusta sa môžete tešiť na westernové show a jazdu na koňoch.

Slavic Race v Stredovekom historickom tábore (16.8.)

Pre tých, čo majú radi adrenalín je pripravený Slavic Race – adrenalínový pretek lesom v okolí hradu Ľubovňa určený aj pre amatérov. Tento závod sa uskutoční 16. augusta v stredovekom historickom tábore a prinesie množstvo výziev a prekážok.

Stretnutie Goralov v Červenom Kláštore (16.8.)

Červený Kláštor bude dňa 16. augusta hostiť veľké podujatie – Stretnutie Goralov. Na festivale vystúpia známi umelci ako Kollárovci, Desmod, Jožko Jožka a Vlasta Mudríková. Tento deň bude plný hudby, tanca a tradičných goralských zvykov.

Otvorenie Apidomčeka MEDUCHA na Litmanovej

V auguste tohto roka sa v Litmanovej otvára nový Apidomček MEDUCHA, kde si môže prísť oddýchnuť každý. Tento unikátny priestor ponúka terapiu s pomocou včiel a ich produktov, čo je skvelý spôsob, ako načerpať nové sily a zrelaxovať v pokojnom prostredí prírody.

Informačný servis

Viac k témam: Dovolenka, Kultúrne podujatia, PR
Zdroj: SITA.sk – Chystáte sa na dovolenku na Spiš? Nezmeškajte tieto podujatia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Petržalka organizuje sedemnásty ročník Seniorfestu, prinesie sériu bezplatných podujatí pre seniorov

Séria aktivít bude počas celého októbra organizovaná na rôznych miestac.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *