Home / SVET / Sedemnásťročného tínedžera obvinili z vraždy troch malých dievčat, útok vyvolal protesty vo viacerých častiach krajiny

Sedemnásťročného tínedžera obvinili z vraždy troch malých dievčat, útok vyvolal protesty vo viacerých častiach krajiny

1.8.2024 (SITA.sk) – Sedemnásťročného mladíka obvinili z vraždy troch dievčat v letnej škole tanca v anglickom meste Southport počas útoku nožom. Tínedžer, ktorý je tiež v desiatich bodoch obvinený z pokusu o vraždu a držby čepeľového predmetu, sa vo štvrtok postaví pred súd v Liverpoole. Na svojej webstránke o tom informuje britský vysielateľ BBC.

Pondelkový útok nožom si vyžiadal životy dievčat vo veku šesť, sedem a deväť rokov. Okrem toho osem ďalších detí a dvaja dospelí utrpeli zranenia, niektorí sú zrejme ešte stále v kritickom stave.

Útok vyvolal v utorok výtržnosti krajnej pravice, ktoré viedli k zraneniu viac ako 50 policajtov. Protesty sa rozšírili aj do iných častí krajiny a v Londýne polícia v stredu v noci zatkla viac ako 100 ľudí. Nepokoje hlásili aj v Aldershote a Manchestri.

Viac k témam: Krimi, Protesty, Vražda, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Sedemnásťročného tínedžera obvinili z vraždy troch malých dievčat, útok vyvolal protesty vo viacerých častiach krajiny © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zelenskyj predstavil plán víťazstva, najbližšie mesiace budú podľa neho rozhodujúce

Vojna Ruska proti Ukrajine je vojna proti vám všetkým, pretože Rusko bojuje proti samotnej slobode, uviedol ukrajinský prezident.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *