Home / SVET / Ukrajinské námorníctvo sa prihlásilo k útoku na ruský sklad zbraní neďaleko Kurska

Ukrajinské námorníctvo sa prihlásilo k útoku na ruský sklad zbraní neďaleko Kurska

31.7.2024 (SITA.sk) – Ukrajinské námorníctvo vykonalo v noci na stredu útok na sklad zbraní pri ruskom meste Kursk. Na Facebooku o tom informoval generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl.

Kursk sa nachádza sto kilometrov severovýchodne od ukrajinských hraníc a takmer 700 kilometrov od Odesy, kde sídli ukrajinské námorníctvo.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Útok uskutočnený v spolupráci s ďalšími obrannými silami bol zameraný na „sklad zbraní a vojenského vybavenia“ neďaleko Kurska, uviedol generálny štáb.

„Bola pozorovaná práca nepriateľskej protivzdušnej obrany a výbuchy na zameriavacích bodoch,“ uviedol generálny štáb s tým, že „informácie o výsledku škôd sa zisťujú“.

Ruské ministerstvo obrany tvrdilo, že cez noc zostrelilo jednu raketu Neptún nad Kurskou oblasťou.

Gubernátor Kurskej oblasti Alexej Smirnov na Telegrame zasa približne o druhej hodine ráno miestneho času informoval, že v nemenovanom zariadení v regióne vypukol požiar. Zhruba o dve hodiny neskôr tvrdil, že požiar je pod kontrolou.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júli 2024 (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, ukrajinské útoky, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Ukrajinské námorníctvo sa prihlásilo k útoku na ruský sklad zbraní neďaleko Kurska © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zelenskyj predstavil plán víťazstva, najbližšie mesiace budú podľa neho rozhodujúce

Vojna Ruska proti Ukrajine je vojna proti vám všetkým, pretože Rusko bojuje proti samotnej slobode, uviedol ukrajinský prezident.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *