Home / SVET / Ukrajina má kapacity na výrobu troch miliónov dronov ročne, potrebuje však finančné prostriedky

Ukrajina má kapacity na výrobu troch miliónov dronov ročne, potrebuje však finančné prostriedky

31.7.2024 (SITA.sk) – Ukrajina by mohla vyrobiť tri milióny dronov ročne, keďže má dostatočné výrobné kapacity a spoluprácu s medzinárodnými partnermi.

Ako informuje spravodajský portál Ukrajinská pravda s odvolaním sa na vysielateľa Suspilne, počas hackathonu Brave1 Precision to povedala námestníčka ukrajinského ministra strategického priemyslu Anna Hvozdiarová.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Máme dostatočne veľké výrobné kapacity a v súčasnosti môžeme vyrobiť viac ako tri milióny dronov rôznych typov. Potrebujeme však finančné prostriedky,“ vyjadrila sa Hvozdiarová.

Kyjev podľa nej dokáže finančne vykryť len časť potrieb a o zvyšok sa starajú zahraniční partneri. Kanada súhlasila s nákupom série bezpilotných lietadiel vyrobených na Ukrajine pre ukrajinskú armádu a rokovania pokračujú aj s ďalšími krajinami.

S viac ako miliónom dronov je jasné, že potrebujeme viac ako milión kusov munície,“ skonštatovala tiež námestníčka. V súčasnosti ministerstvo strategického priemyslu pracuje na rôznych dronoch.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júli 2024 (fotografie)

 Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Ukrajinská armáda, Ukrajinské drony, vojna na Ukrajine
Zdroj: SITA.sk – Ukrajina má kapacity na výrobu troch miliónov dronov ročne, potrebuje však finančné prostriedky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pellegrini diskutoval na Slovak Pro Summite o budúcnosti Slovenska, budovať chce silnejšie ekonomické vzťahy

Diskusia s prezidentom mala za cieľ prehĺbiť spojenia a posilniť spoluprácu medzi Slovákmi žijúcimi v USA a ich rodnou krajinou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *