Home / SVET / Putin sa vyhráža rozmiestnením nových rakiet, ak Američania umiestnia Tomahawky v Nemecku

Putin sa vyhráža rozmiestnením nových rakiet, ak Američania umiestnia Tomahawky v Nemecku

28.7.2024 (SITA.sk) – Ruský prezident Vladimir Putin povedal, že ak budú americké rakety dlhého doletu Tomahawk rozmiestnené v Nemecku, Rusko upustí od svojho „jednostranného moratória“ na rozmiestnenie rakiet stredného a krátkeho doletu v Európe. Referuje o tom web Ukrajinská pravda.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Putin vraví, že ak budú Tomahawky rozmiestnené v Nemecku, „dôležité ruské štátne a vojenské zariadenia, administratívne a priemyselné centrá a obranná infraštruktúra budú na dosah“.

„Ak Spojené štáty zrealizujú takéto plány, budeme sa považovať za oslobodených od predtým prijatého jednostranného moratória na rozmiestňovanie úderných zbraní stredného a krátkeho doletu, vrátane zvyšovania spôsobilostí pobrežných jednotiek nášho námorníctva.“

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júli 2024 (fotografie)

Putin tiež uviedol, že Rusko takmer dokončilo vývoj „množstva (raketových) systémov“ stredného a krátkeho doletu a Moskva „prijme ‚zrkadlové‘ opatrenia na ich rozmiestnenie, pričom zohľadní kroky Spojených štátov a ich satelitov v Európe a iných regiónoch sveta“.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Putin sa vyhráža rozmiestnením nových rakiet, ak Američania umiestnia Tomahawky v Nemecku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Európska únia požičia Ukrajine desiatky miliárd eur, podľa von der Leyenovej je potrebná ďalšia podpora

Zelenskyj povedal, že jeho prioritami je prestavba ukrajinskej energetickej siete, výstavba ďalších protileteckých krytov, zlepšenie situácie školstva a nákup väčšieho množstva zbraní a munície.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *