Home / SVET / Drony zasiahli rafinériu v ruskej Kurskej oblasti, protivzdušná obrana je v pohotovosti

Drony zasiahli rafinériu v ruskej Kurskej oblasti, protivzdušná obrana je v pohotovosti

28.7.2024 (SITA.sk) – Útok dronu v ruskej Kurskej oblasti v noci na nedeľu spôsobil výbuchy a vyústil do niekoľkých požiarov, vrátane jedného v sklade ropy.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Gubernátor Kurskej oblasti Alexej Smirnov uviedol, že regionálne sily protivzdušnej obrany sú „v pohotovosti“ pre hrozbu útokov bezpilotných lietadiel a vyzval obyvateľov, aby zostali „v strehu“. Ďalšie podrobnosti neuviedol. Referuje o tom web Kyiv Independent.

Niekoľko monitorovacích kanálov na Telegrame uviedlo, že útok spôsobil požiare v okresoch Medvedinskij a Kurskij. Niekoľko videí zdieľaných miestnymi obyvateľmi zobrazovalo požiare v oblasti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine v júli 2024 (fotografie)

Kurská oblasť leží na hranici s ukrajinskou Sumskou oblasťou. Rovnako ako v iných ruských regiónoch hraničiacich s Ukrajinou, v ostatných mesiacoch bola údajne mnohokrát zasiahnutá bezpilotnými lietadlami alebo inými zbraňami dlhého doletu.

Viac k témam: Kurská oblasť, rusko-ukrajinský konflikt, útok dronmi, Zahraničie
Zdroj: SITA.sk – Drony zasiahli rafinériu v ruskej Kurskej oblasti, protivzdušná obrana je v pohotovosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Európska únia požičia Ukrajine desiatky miliárd eur, podľa von der Leyenovej je potrebná ďalšia podpora

Zelenskyj povedal, že jeho prioritami je prestavba ukrajinskej energetickej siete, výstavba ďalších protileteckých krytov, zlepšenie situácie školstva a nákup väčšieho množstva zbraní a munície.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *