Home / SVET / Izraelské nálety zasiahli v Pásme Gazy školu slúžiacu ako úkryt, zahynuli desiatky ľudí

Izraelské nálety zasiahli v Pásme Gazy školu slúžiacu ako úkryt, zahynuli desiatky ľudí

27.7.2024 (SITA.sk) – Izraelské nálety zasiahli v sobotu školu, ktorú využívajú vysídlení ľudia v centrálnej časti Pásma Gazy, a zabili desiatky ľudí. Nálety sa udiali v čase, keď sa izraelskí vyjednávači pripravovali na stretnutie s medzinárodnými sprostredkovateľmi, aby prediskutovali navrhované prímerie s militantným hnutím Hamas.

Viac o téme: Izraelsko-palestínsky konflikt

Najmenej 30 ľudí, ktorí sa ukrývali v dievčenskej škole v Dajr Al-Baláh, bolo prevezených do nemocnice Al-Aksá a vyhlásených za mŕtvych. Útok bol podľa izraelskej armády zacielený na veliteľské a riadiace stredisko Hamasu, kde militanti údajne skladovali zbrane a plánovali útoky.

Ministerstvo zdravotníctva v Pásme Gazy tiež uviedlo, že pri ďalších sobotňajších útokoch v enkláve zahynulo ďalších najmenej 11 ľudí.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Izraelsko-palestínsky konflikt 2023 (fotografie)

Viac k témam: Hamas, Izraelská armáda, Izraelsko-palestínsky konflikt, Pásmo Gazy, Prímerie
Zdroj: SITA.sk – Izraelské nálety zasiahli v Pásme Gazy školu slúžiacu ako úkryt, zahynuli desiatky ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina by mohla vstúpiť do Európskej únie do roku 2030, podľa Kataríny Mathernovej je to reálny cieľ

Pri vstupe nejakej krajiny do EÚ nejde len o technický proces rokovaní, ale tiež o samotnú ratifikáciu všetkými členskými štátmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *