Home / SVET / Podpaľačské útoky ochromili dopravu v Paríži pred začiatkom olympiády, ministerka športu hovorí o sabotáži

Podpaľačské útoky ochromili dopravu v Paríži pred začiatkom olympiády, ministerka športu hovorí o sabotáži

26.7.2024 (SITA.sk) – Vandali podnikli podpaľačské útoky na francúzsku sieť vysokorýchlostných vlakov, čo spôsobilo veľké narušenie cestovania pred piatkovým otváracím ceremoniálom olympijských hier v Paríži.

Ako referuje web news.sky.com s odvolaním sa na vyhlásenie štátneho železničného operátora SNCF, požiare boli založené na zariadeniach pozdĺž tratí spájajúcich Paríž so západom, severom a východom krajiny a že služby budú počas víkendu vážne ovplyvnené.

„Včera v noci sa SNCF stala obeťou niekoľkých vandalských činov na atlantických, severných a východných vysokorýchlostných tratiach. Požiare boli úmyselne založené, aby poškodili naše zariadenia,“ uvádza sa vo vyhlásení SNCF.

Francúzska ministerka športu Amélie Oudéaová-Castérová odsúdila vandalizmus, ktorý označila za „druh koordinovanej sabotáže“.

„Je to úplne otrasné. Zacieliť na hry znamená zacieliť na Francúzsko,“ vyhlásila Oudéaová-Castérová a dodala, že vandalizmus naruší cestovanie v piatok a pravdepodobne počas najbližšieho víkendu.

Viac k témam: LOH Letné olympijské hry 2024 v Paríži, podpaľačstvo, Vandalizmus, Vlaky
Zdroj: SITA.sk – Podpaľačské útoky ochromili dopravu v Paríži pred začiatkom olympiády, ministerka športu hovorí o sabotáži © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Technická porucha nemeckého dopravcu Deutsche Bahn spôsobila veľké narušenie železničnej dopravy

Problém tak prinútil mnohé vlaky stáť v staniciach, kým sa situácia nezlepší.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *