Home / SLOVENSKO / V lese pri obci Zborov nad Bystricou sa prevrátil traktor, muža vrtuľníkom previezli do nemocnice

V lese pri obci Zborov nad Bystricou sa prevrátil traktor, muža vrtuľníkom previezli do nemocnice

19.7.2024 (SITA.sk) – Horská záchranná služba (HZS) spolupracovala na záchrane traktoristu. Ako informovali horskí záchranári, o súčinnosť ich požiadala Záchranná zdravotná služba vo štvrtok 18. júla vo večerných hodinách.

V strmom a nedostupnom teréne pri obci Zborov nad Bystricou (okres Čadca) sa prevrátil traktor, ktorý viedol 43-ročný traktorista. Utrpel poranenia hrudníka a dolnej končatiny.

„Do záchrannej akcie boli zapojené viaceré zložky IZS. Okrem záchranárov z Oblastného strediska HZS Kysuce smerovala k zranenému aj posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby v Žiline, posádka RZP, ako aj príslušníci Hasičského a záchranného zboru a Policajného zboru SR,“ informuje HZS.

Mužovi na mieste poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť, prepravili ho na miesto, kde ho bolo možné vyzdvihnúť leteckou technikou a následne traktoristu vrtuľníkom transportovali do nemocnice.

Viac k témam: Horskí záchranári, Traktorista, Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS)
Zdroj: SITA.sk – V lese pri obci Zborov nad Bystricou sa prevrátil traktor, muža vrtuľníkom previezli do nemocnice © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prekoná Fico Mečiara? Pre konsolidačné opatrenia to nebude mať jeho vláda jednoduché

Politológ Tomáš Koziak upozorňuje aj na komunikačnú nešikovnosť opozície.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *