Home / SLOVENSKO / Poslanca SNS Ľuptáka napadli, polícia začala trestné stíhanie

Poslanca SNS Ľuptáka napadli, polícia začala trestné stíhanie

19.7.2024 (SITA.sk) –
aktualizované 19. júla, 10:06

Strana Národná Koalícia/Nezávislí Kandidáti informovala, že v štvrtkových poobedňajších hodinách bol fyzicky napadnutý jej člen a poslanec Národnej rady SR Pavel Ľupták. Do parlamentu sa dostal na kandidátke Slovenskej národnej strany. K útoku prišlo na jeho pozemku pri dome. Rozsah zranení strana oznámi až po ošetrení.

„V sobotu bola naplánovaná akcia – debata s občanmi v Humennom, kde mal vystúpiť a ktorú sme museli zrušiť. Politická polarizácia, extrémizmus a nenávisť, ktoré sa tu šírili posledné roky, sa stali bežnou súčasťou verejného diskurzu. Nenávisť a strach sú systematicky využívané na manipuláciu masy, čo vedie k radikalizácii a sociálnemu rozkladu. Je dôležité, aby sme si uvedomili, kam smerujeme, a začali sa sústreďovať na to, čo nás spája, nie na to, čo nás rozdeľuje. Násilie ostane vždy násilím, a to bez ohľadu na to, aký bol motív,“ uviedol tajomník strany Dušan Striž.

Polícia v súvislosti s napadnutím poslanca Ľuptáka začala trestné stíhanie za prečin porušovania domovej slobody a ublíženia na zdraví.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková, polícia po skutku zadržala podozrivú osobu a umiestnila ju v cele policajného zaistenia. „V súčasnosti vykonávame procesné úkony a bližšie informácie poskytneme, keď to situácia dovolí,“ informovala.

Viac k témam: fyzické napadnutie, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Polícia, poslanec Národnej rady SR, Trestné stíhanie
Zdroj: SITA.sk – Poslanca SNS Ľuptáka napadli, polícia začala trestné stíhanie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Prekoná Fico Mečiara? Pre konsolidačné opatrenia to nebude mať jeho vláda jednoduché

Politológ Tomáš Koziak upozorňuje aj na komunikačnú nešikovnosť opozície.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *