Home / SLOVENSKO / Útok na Trumpa nezvýšil počet nenávistných komentárov na slovenských weboch, streľba na Fica však áno

Útok na Trumpa nezvýšil počet nenávistných komentárov na slovenských weboch, streľba na Fica však áno

18.7.2024 (SITA.sk) – Útok na amerického exprezidenta a prezidentského kandidáta Donalda Trumpa nezvýšil množstvo nenávistných komentárov na slovenských weboch.

Ako ďalej informuje slovenský technologický startup elv.ai, ktorý chráni viac ako 100 slovenských a českých médií a značiek pred škodlivými komentármi v online priestore pomocou umelej inteligencie a ľudských moderátorov, po streľbe na predsedu vlády Roberta Fica sa pre porovnanie online nenávisť zvýšila až o 60 percent.

„Dáta vychádzajú z analýzy viac ako 415-tisíc komentárov pod príspevkami slovenských a českých médií od 1. júla do 15. júla. Množstvo toxických komentárov v Slovenskej republike a Českej republike po útoku nestúplo, v Amerike je tomu naopak,“ informovali zástupcovia startupu.

Ako doplnili, celkovo 15 percent komentárov v SR a ČR prirovnáva streľbu na Trumpa k útoku na Fica a 8 percent spája udalosť s vojnou na Ukrajine.

Viac k témam: Atentát na Donalda Trumpa, Internet, nenávistné prejavy, Streľba na premiéra Roberta Fica v Handlovej
Zdroj: SITA.sk – Útok na Trumpa nezvýšil počet nenávistných komentárov na slovenských weboch, streľba na Fica však áno © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Súd sa bude opätovne zaoberať otázkou majetku odsúdeného expolicajta Vorobjova

Podľa odsúdeného trest prepadnutia majetku odporuje princípu primeranosti trestov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *